Dag 11: Praag naar Pilsen

Voordat ik vanmorgen de binnenstad van Praag uit was heb ik nog wat foto’s gemaakt met de mooie ochtend zon.
De route van Praag naar Regensburg heb ik al eens in 2012 gefietst toen via rustige wegen, maar met de voorbereidingen las ik dat er ook een fietsroute was die vanaf Praag langs de rivier liep, ik heb die exacte route uiteindelijk niet kunnen vinden dus in mijn GPS de route van 2012 gezet. Maar toen in vanmorgen wat aan fietsen was zag ik een geel fietsroute bordje, bij toeval was dat de route die ik wilde hebben.
Een breed fietspad grotendeels geasfalteerd langs de rivier en ver weg van het auto verkeer.
Het is wel warm dat is prima als je tempo kan maken maar aan het einde van de ochtend heb al flink wat meters geklommen. Het stuk Van hier tot de Duitse grens en straks de Ardennen zijn de stukken waar het meest geklommen moet worden (op papier).
Om 3 uur was ik in Pilsen, de stad van het Urquell Pilsner, een goede collega die bekent is in de regio adviseerde om daar de rondleiding te doen. Nou dat kon, net laatste rondleiding vrijdag om 4 uur enige probleem was dat die volledig in het Tsjechisch meest interessante was de vergisting in grote houten kuipen hoewel ik me afvraag of ze daarmee het volume kunnen maken of dat ze dit alleen voor de toeristen doen. Het was wel mooi om in een brouwerij rond te lopen waar het Pilsener geboren is.
The stad zelf is vergeleken met Praag een stuk minder aantrekkelijk maar misschien heb ik al teveel gezien.
Morgen weer terug naar Duitsland richting Regensburg, daar ga ik de Donau route stroom opwaarts volgen.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))