Dag 10: Zittau naar Praag

Toen ík opstond was er een strak blauwe lucht, het kan wel eens heet worden, vandaag is een relatief korte rit.
Al kort na vertrek fietste ik langs het drielanden punt Duitsland-Polen en Tsjechië nou ja er stonden 3 vlaggen. De route in Tsjechië wordt anders, daar zijn niet veel nationale fietsroutes ze zijn er wel per regio maar niet zoals ik nu fiets een route naar Praag dus heb ik zelf wat gepland met daarbij rekening houden dat je op zo rustig mogelijke wegen fiets. Fietspaden verwacht ik alleen in Praag.
Dat betekent dat er soms best wel veel verkeer is maar over het algemeen gaat de route door kleine dorpjes langs rustige wegen. Ontbijt wordt ook anders de belegde broodjes hebben ze hier niet dus even bij een winkel stoppen voor yoghurt en een broodje,.oh en ik kon gewoon contactloos betalen met je bankpasje. Dat kon in Duitsland niet.
De afgelopen week heb ik hoofdzakelijk op fietspaden of smalle weggetjes gefietst je dus het was wel weer even wennen aan het lawaait en de drukte.van de auto’s.
In het begin waren er wat klimmetje maar hoe meer ik in de buurt van Praag was hoe vlakker het werd.
Bij Praag ging de route niet helemaal goed daar moest ik als ik de geplande route wilde volgen de snelweg op dan is het maar goed dat je op je smartphone een plan B kan bekijken. Uiteindelijk was ik om 3 uur bij het hotel in Praag, ik had daar een kamer geboekt in het Praag Plaza Hotel, 4 km van de oude stad verwijderd. Na inchecken en opfrissen ben ik naar de oude stad gefietst.
Het is er heel erg druk, mooi weer en etenstijd. Toen ik hier in 2012 was, was het slecht weer toen waren er niet zoveel mensen op straat, nu wel. Het is druk in de tientallen straatjes met de vele restaurants. Je merkt hier overigens niets van COVID-19 een enkeling draagt een mondkapje en 1.5 meter afstand bestaat niet echt. Indamde drukte is het een mooie stad, je moet gewoon de toeristen even wegdenken.
Na een uur of 3 rondkijken ben ik bij een Aziatisch restaurant gaan eten deze keer geen worst of schnitzel.
Morgen door naar Pilzen ook dat is een relatief korte afstand, dus uitslapen en onderweg veel stoppen.
Volgens mij zijn de problemen met Garmin opgelost dus de werkelijk gereden route en de statistieken In de samenvatting zijn weer beschikbaar.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))


5 reacties

  • Ilse

    Leuk pap! Geniet er maar lekker van

  • John

    Goed bezig broer. Van Praag naar Berlijn fietsen of andersom staat ook nog op het lijstje van Kitty en mij. Wanneer is even de vraag. Morgen (vrijdag) fietsen Kitty en ik in ieder geval naar het strand, net even anders. mazzel

    • Praag- Berlijn Is zeker een mooie tocht alleen zou ik van Praag tot Duitsland een andere route nemen ik had gisteren wel heel veel verkeer. Maar natuur en faciliteiten zijn prima