Dag 9: Guben naar Zittau

Afgelopen nacht was er wat regen gevallen ik werd er wakker van niet veel want toen ik wakker werd was alles zo goed als droog en ik had prima geslapen.
Het was al snel duidelijk fietsen langs de Neisse is veel leuker dan langs de Oder. De Niesse is een kleine rivier die met veel kronkels zich een weg baant door het land.
Onderweg veel toeristen maar ook veel mooie dingen te zien de gemalen bij de hoogte verschillen, de mooie natuur om de rivier. Er was ook weer een enorm bos was voor mijn gevoel alleen maar dennenbomen stonden dat was minstens 20 km land
Er waren ook een aantal mooie steden zoals Forts, Görlitz en Zittau met mooie plekken om foto’s te maken en wat te eten.
Je fiets de hele dag langs de Poolse-Duitse en hoewel de grenzen open zijn rijdt er veel Duitse douane rond. Zelf had ik niet echt de behoefte om aan de Poolse kant te fietsen.
Na een warme en lange dag eindigde mijn tocht voor vandaag in Zittau. Ongeveer 5 km voor de Tsjechische grens bij een mooie camping aan de Zittauer see.
Morgen door naar Praag daar ga ik een hotel zoeken net voor Praag zodat in vrijdag daar wat kan rondhangen.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))