Dag 7: Dagje Berlijn

Het hotel lag (onverwacht) in een hele leuke wijk. Heel veel kleine restaurants en terrasje dus keuze genoeg.Vandaag na het ontbijt en ik de top 5 van toeristische attracties gaan bekijken en dat is op de fiets toch wel heel makkelijk en alles is op de fiets ook goed bereikbaar. Nu is fietsen op het trottoir over het algemeen toegestaan.
Berlijn is een moderne stad met een indrukwekkende geschiedenis. Voor mij is het deel van de Berlijnse muur het meest indrukwekkend, al is van de muur zelf niet veel meer van over.
Ik had een fietsroute langs de voormalige Berlijnse muur in mijn GPS gezet en die voor 10 km gevolgd.
Na een kopje koffie ben ik aan het begin van de middag weer verder gefietst via de R1 richting de Poolse grens.
Ik had bedacht om 40 km buiten Berlijn te overnachten maar omdat ik daar al om 3 uur was besloot ik nog even door te fietsen naar een volgende camping 35 km verder. De R1 route is sinds gisteren alleen nog maar op verharde paden geweest dat fiets toch wel een stuk makkelijker.
Wat ik nog wel een dingetje vind is dat Veel restaurant’s een dag in de week dicht zijn ook hier op deze camping maandag en dinsdag dicht en dat in het hoog seizoen.
Oh en nu ik toch in een soort van klaag stand sta, mobiel bereik is best wel vaak slecht, in veel gevallen moet je handmatig je netwerk kiezen om een 4G verbinding te krijgen en die heb ik toch echt nodig voor de verslagen elke dag.
Morgen gaat het verder over (voor mij) het laatste stuk R1 bij de Poolse grens, de R1 gaat verder naar Sint Petersburg. Ik ga dan verder via de Oder naar het zuiden richting Tsjechië.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))


6 reacties

 • Patrick wouters

  Hallo Peter, erg leuk om je verslagen te lezen, ook de bijgevoegde foto’s zijn erg mooi! Conclusie, ga hier vooral mee door!
  Ik kan me voorstellen dat onverhard rijden soms lastig en zwaar is, je hebt tenslotte geen MTB route uitgezet.
  Ik hoop dat het eten en de koffie jou ook blijft bevallen in de volgende landen, je praat er vaak over!☕
  Houd vol en succes verder, Groet Patrick.

  • Ha Patrick, klopt van die koffie en daar kan ik ook echt naar uitkijken. Zeker in Duitsland is koffie met een Duits belegd broodje een traktatie. Je moet het eens proberen

 • Vincent

  Altijd indrukkwekkend, de berlijnse muur, vooral de historie die erachter zit. Mooie fotos weer! Goed ook om te zien dat de Garmin hack in ieder geval niet je route in de war heeft geschopt ;).

  Goeie reis en stay safe!

  • Ha Vincent, de tracks staan allemaal in mijn Garmin 810. De enige reden dat ik online moet zijn is om de statistiek van de route op te halen en de track met andere per dag te kunnen delen. Daarnaast heb ik (natuurlijk) de track ook nog op mijn telefoon staan. Kan bijna niet fout gaan .

   Groeten Peter

 • Jos

  Hi Peter,
  Was idd benieuwd of je niet in Noorwegen zou belanden gezien de Garmin hack. Maar blijkbaar hadden ze daar toch de RTO en RPO op orde 😉

  Leuke verhalen en goede foto series om weer te volgen. Ben benieuwd wat je de komen dagen allemaal weer tegen komt.
  Have fun!

  • Ha Jos, ik zie trouwens nog wel mensen een ouderwetse papieren routekaart gebruiken. Dat heb ik een keer geprobeerd maar had dan nog een kilo aan papier bij me. Ik werk wel even zonder de cloud diensten van Garmin