Dag 6: Wittenberg naar Berlijn

Ontbijt in het hotel begon om 8 uur dus dat was uitslapen! Omdat ik toch eerder wakker was, had ik de bagage alvast op de fiets gedaan. Toen ik daarmee bezig was begon het te regenen dus meteen maar regenhoezen om de tassen gedaan die hebben we vandaag wel nodig.
Eenmaal onderweg viel het eigenlijk wel mee, de eerste 15 minuten was het een flinke bui daarna nog een uurtje wat druppels dus snel mijn regenjas uitgedaan, dat beetje regen waait wel weer droog.
Het was maar goed dat ik een flink ontbijt in het hotel had genomen want onderweg kwam ik geen enkel bakkertje of restaurant tegen.
Tot 1 uur was het een en al bossen waar ik in reed, in het begin nog veel onverharde wegen, later verhard. Het was stil, pas in de buurt van Potsdam kwam je de eerste wandelaars tegen, daar begin ook de zon weer wat te schijnen. Ik stak een grote snelweg over, daar was het wel druk veel vakantieverkeer.
Om 13:30 ging ik ergens een kopje koffie drinken toen het weer begon te regenen en niet een beetje het kwam met bakken uit de lucht.
Toen het iets minder hard ging regenen toch weer verder gegaan en was een uurtje later in Potsdam, Potsdam in de regen is niet heel leuk dus ben eigenlijk na wat foto’s doorgereden naar Berlijn.
Het wordt alweer snel droog en heel warm. Mijn fiets en fietstassen zitten onder een enorme laag modder.
Zoals altijd, zijn de fietspaden naar grote steden niet boeiend, veel stoplichten veel verkeer en weinig te zien.
Ook vandaag heb ik een hotel geboekt De weersverwachting waren niet heel goed.
De recensies van het hotel in Booking.com waren heel goed, eerste indruk was minder er was een lift van begin 1900, maar kamer e.d. Is prima en het ontbijt moet heel goed zijn😀
Morgen ga ik een dagje toerist uithangen in Berlijn.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))


8 reacties

 • Joyce

  Beautiful countryside, but it looks cold. Well done on reaching Berlin! Hope you’ve had an amazing day exploring.

  • Hi Joyce, for Dutch people the temperature is fine 21 C minimum with a maximum of 28 C. But you are right it looks like autumn on the pictures of today.

 • Gabby

  Een verdiende dag rust! Hoop dat het droog is.

  • Hi Gabby, gisteren was wel een dagje met regen maar temperatuur was prima, maar door het rijden op de onverharde wegen wordt mijn fiets bedolven onder een laag modder.

 • Gabby

  Mooie liftdeur!

 • Ronald Wijers

  Mooie verslagen, Peter!
  Zo te zien heb je gelukkig geen last van de Garminhack.
  Zet’m op!

  • Nou ik heb ook kast van die ransomware aanval bij Garmin. De link die ik op elke verslag onderaan deel werkt niet en de samenvatting kan niet helemaal worden ingevuld (link staat ook onderaan elk verslag) Voor de rest fiets ik gewoon lekker door.