Dag 5: Thale naar Lutherstadt Wittenberg

Vandaag tot aan de Elbe, maar eerst nog een paar uur fietsen door het Harz gebergte. Na het Harz gebergte wordt het heel rustig, geen toeristisch dorpjes meer sterker nog ik vond pas na 3 uur een bakkertje voor het ontbijt. Dat herken je vaak aan mensen die ‘s morgens vroeg met een tasje lopen, als je dat ziet moet er een bakker in de buurt zijn.
Tot einde van de ochtend was het een saaie boel, voordeel is wel dat in korte tijd veel km’s maakt. Dan uit het niets sla je linksaf en beland je in de Kuhnauer heide, ik weet, we hebben ook mooie heide in Nederland maar het was een mooie afwisseling. Onderweg nog wel door wat mooie steden heen gefietst o.a. Köthen en Dessau-Roßlau. In de laatste stad valt de R1/D3 route samen met de Elbe route hier zijn ook veel fietsers. De Elbe Radweg is een mooie en populaire fietsroute.
De Elbe radweg heb ik in 2010 van Maagdenburg naar het noorden gefietst en in 2012 vanaf Dresden naar het zuiden. Vandaag fiets Ik de route voor ongeveer 40 km Naar het zuiden totdat ik in Lutherstadt Wittenberg ben. Hier heb ik een hotel geboekt, het gaat waarschijnlijk vannacht en morgen vroeg tegen en onweren dus vanavond geen tent opzetten. De oplettende lezer heeft het ook aan de foto’s kunnen zien dat er dreigende wolken in de lucht hangen. We gaan morgen zien of de weersvoorspellingen uit komen. Het is overigens tot de middag daarna is het weer warm, droog en zonnig.
Om 4 uur ben in bij het hotel wat midden in het centrum ligt, na het inchecken en een douche ben ik nog even door het centrum van deze mooie stad gaan lopen. Morgen een relatief korte afstand tot net voor Berlijn.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))