Dag 4: Silberborn naar Thale (Harz)

Gisteravond met het eten was er met de eigenaar van het restaurant en wat gasten een discussie kwam er eigenlijk op neer dat hij het vertikte om een Zigeuner schnitzel een andere naam te geven. Het was een mooie discussie.
Vanmorgen was het wat bewolkt toen op wakker werd, spullen ingepakt en verder. Het was een half uurtje klimmen maar daarna ging het met 10% naar beneden, dat is toch wel lekker zo vroeg in de morgen.
Je merkt wel dat je in de bergen zit het heeft hier wel wat weg van zuid Duitsland. In Einbech is het tijd voor ontbijt dat is in Duitsland toch wel mijn favoriete maaltijd. Elk bakkertje heeft belegde broodjes en er kopje koffie.
Het vervolg was mooi, heuvelachtig maar ook voor grote stukken onverhard en dan gaat het over stukken van 5-10 km dat fietsen over die onverharde paden vergt veel kracht omdat je soms door de keien hele stukken staand moet fietsen en het schiet natuurlijk niet echt op.
Bij Nordharz stond een bord dat de voormalige Oost-Duitse grens aangaf, 11 november 1989 viel de muur.
Er zijn veel toeristische dorpen en steden aan de nood kant van het Harz gebergte, Werningerode was er een van, wat een mensen massa. Er staat een kasteel en een aantal mooie oude, typisch Duitse gebouwen.
Om half 5 was ik op mijn eindbestemming bij de camping werd nog wat moeilijk gedaan niet omdat er geen plek was maar het aantal personen per toilet was het probleem. Uiteindelijk mocht ik mijn tent neerzetten, ik had er ook niet aan moeten denken om nog 20 km te fietsen naar de volgende camping.
Vandaag was een pittige dammer veel hoogte maar vooral veel op onverharde wegen. De komende dagen zijn zijn vlak het laatste deel in Tsjechië moet er weer flink geklommen worden. Morgen naar de Elbe.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))


Een reactie