Dag 3: Versmold naar Silberborn

Ik had vanmorgen even het idee dat ik al een tijdje onderweg was, niet omdat ik moe was of zo maar meer omdat ik al helemaal in het fietsvakantie ritme.
Na het inpakken van alle spullen gaat de rit eerst naar Gutersloh. Wie heeft er niet van gehoord. Ongeveer 4 weken geleden waren ze in het nieuws vanwege de Corona uitbraak in de veeslachterijen. Ik had zelfs nog overwogen om er met een grote boog omheen te rijden het hele gebied was in een lock-down, maar uiteindelijk was er niets van te merken.
Dan veranderd het landschap van tarwe en maïs velden naar bossen en nog wat later beginnen de kleine klimmetjes. Goed het zijn geen bergen maximale hoogte is rond de 400-500 meter. Door de heuvels en bossen rijden is leuk. Je ziet veel en de dennenlucht is heerlijk.
Uiteindelijk was het ruim 2 uur klimmen en voorzichtig afdalen omdat de paden smal waren en niet altijd verhard. Maar met het mooie weer was het helemaal top.
Vandaag ook de eerst vakantie fietser op een E-Bike gezien helemaal volgepakt met voor en achter tassen. Wordt dit de toekomst, het is natuurlijk een prima manier om iedereen het “fietsvakantie gevoel” lte geven.
Bij de voorbereiding kijk ik ook naar de plek voor overnachting voor vandaag wist ik dat de camping boven op een berg/heuvel lag, dus dat was nog even klimmen zo aan het einde van de dag. Maar het resultaat was prima een hele mooie rustige camping met een restaurant dus voor het eten hoef ik niet veel te reizen.
Vandaag was de eerste van de twee dagen deze week waarbij geklommen moest worden vandaag uiteindelijk 1150 meter geklommen. Morgen een dagje door/langs het Herz gebergte.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))


6 reacties

 • Vincent

  Wat een mooie omgevingen Peter, leuk om je reis op deze manier een beetje te volgen :). En voor de fotos zet ik natuurlijk de ZScaler app heel even uit, tot alles geladen is en daarna snel weer aan zodat ik het niet vergeet ;).

  Suc6 en stay safe!

  • Hé Vincent, leuk om te horen! De Juiste foto’s Is wel lastig soms verandert er voor je gevoel weinig aan de omgeving.
   En dat van Zscaler ga ik na de vakantie eens uitzoeken. Groeten Peter

 • Joost

  He Peter, Leuk hoor om ook dit jaar weer via je verhalen en foto’s met je ‘mee te reizen’. En je hebt geluk met het weer/windrichting!

  Maar wat een toeval. De dag na je vertrek is Garmin slachtoffer geworden is van een wereldwijde Ransomware-aanval waardoor we je fietsdata niet kunnen zien! Denk je dat je alles voorbereid hebt….krijg je dit, haha! Ik hoop dat je statistieken opgeslagen blijven tot de synchronisatie weer werkt. Tot die tijd heb je deze Badge dubbel en dwars verdient. https://photos.app.goo.gl/7dSJT2peUFSPNtNM9

  Veel succes!

  • Hallo Joost,

   Bedankt!
   Ja merkte gisteren dat mijn Garmin niet wilde synchroniseren, en als ik het goed begrijp is het nog steeds niet opgelost, hoop dat ze regelmatig een backup maken

 • Gabby

  Mooie foto’s! Wat een rustgevende omgeving!