Dag 2: Zwilbroek naar Versmold

Het was vannacht niet heel warm. Toen Ik om 6 uur vertrok heb ik ook de eerste km’s mijn (dunne) handschoenen aangehad. Met de opkomende zon konden die na een uurtje alweer uit.
Het is in Duitsland altijd de vraag of je de oorspronkelijke route (D3/R1) volgt of de snelste route. De keuze is eigenlijk eenvoudig, de oorspronkelijke route Is veel mooier ook al is dat over grindwegen en af en toe wat meer klimmen. De snelste route is vaak langs een drukke autoweg en dat is niet heel leuk.
Na 2 uur een stop voor ontbijt bij de lokale bakker en mijn eerste poging om een mondkapjes te dragen. Dan heb je bijna 50 km gefietst een bril op en kapje voor je mond, nou binnen een seconde is die bril helemaal beslagen en dan moet je ook nog je gegeven op een papier schrijven, ik hoop dat ze het kunnen lezen. En wat doen ze met die gegevens?
De route gaat via een heuvelachtig landschap naar Munster, de heuvels zijn een mooie training voor het wat zwaardere werk later deze week.
Het is druk in de stad Münster, mondkapjes zijn verplicht in de drukke winkelstraten. Het is een mooie stad met veel oude gebouwen, kerken en mooie straatjes.na een kopje koffie gaat het weer verder, de route wordt mooier en mooier ook neemt het aantal fietsen toe. Bijna alles hier is een e-bike, ik heb overigens nog geen enkele vakantie fietser gezien, zo iemand met veel bagage op de fiets.
In Sassenberg ga ik lunchen en zie dat de eindbestemming nog maar 10 km is. Dus rustig lunchen en dan nog even aanzetten voor het laatste stukje. Uiteindelijk was ik om 14:30 op mijn eindbestemming voor vandaag.
Zoals verwacht was vandaag een rustig dagje. Voor het avond eten is In het lokale restaurant is niet veel keuze, het is hoofdzakelijk schnitzel met de keuze champignons, Wiener of Jager schnitzel.
Morgen wordt het wat zwaarder dan moet er geklommen worden.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))


16 reacties

 • Ilse

  Hi Pap,

  Dat dat klinkt allemaal weer goed en het eten ziet er weer top uit!!

  Geniet maar lekker!

  X Ilse

 • John

  het heeft even geduurd voor ik dit kan zeggen, maar ….. daar ben ik ook geweest op de fiets, Munster bedoel ik. Kitty en ik hebben er in de zomer van 2017 overnacht, leuke plaats, veel plezier morgen

  • Ha John,

   Oude wereldfietser, dat was ik helemaal vergeten, mooie stad Münster!

   Groeten

   • Gabby

    Ja Munster, mooie stad, vel fietsers! Lijkt me niet makkelijk, fietsen met een mondkapje op.

    • Fiets met mondkapje gaat niet echt ik vind zelfs lopen al lastig. Maar in het centrum was het enorm druk denk dat het daarom verplicht was

 • Chris en Brenda

  Hoi Peter,

  Zeker mooie stad. Wij zijn er ook een paar keer geweest. Onze jongste dochter heeft er een half jaar gewoond voor haar studie Duits. Ook een leuke kerstmarkt daar, maar die zal er nu wel niet zijn. Mooie foto’s weer. Succes verder, we blijven je volgen.

  Groeten

 • Joyce

  Glad the weather is good! Have much fun and enjoy the beautiful countryside.

 • Pieter de Langen

  Goed bezig Peter! Leuk om weer te lezen. Ik ben volledig vergeten je een goede vakantie te wensen vorige week, dus bij deze alsnog 🙂 Enjoy!

 • M@rry

  De eerste kilometertjes zitten er weer op. Ik zal je foto’s later op mijn tab gaan bekijken, want hier lukt het niet 😉

  • Hallo Marry,

   Heb het ook eens op mijn telefoon geprobeerd, volgens mij houdt Zscaler het tegen. Als je die tijdelijk even uitzet gaat het hopelijk wel.

   Groetjes Peter

 • Freek

  Frietjes bij je schnitzel. En ook zure frietjes bij je salade?

  • Goed gezien Freek, geen idee wat het is een soort van groente. Ziet er wel gezond uit en inderdaad met wat mayo smaakt het prima.