Dag 20: Orikum naar Lukovë

Afgelopen nacht heeft het enorm geonweerd, gestormd en veel geregend, in het hotel merk je er niet veel van hoewel de stroom meerdere malen was uitgevallen maar dat gebeurt volgens mij regelmatig omdat het restaurant van het hotel een eigen aggregaat had staan.
Vandaag staan er niet zoveel km’s op het programma maar veel hoogte meters. Maar ja het uitzicht dat je in de bergen hebt is ook wel weer wat waard.
Ze hebben hier wel de bordjes die stijgings- of dalings percentage aangeven gestandaardiseerd het is altijd 10% daar klopte niet heel veel van dus als ik weer en bord met 10% zag staan interpreteerde ik dat in “er komt een stijl stuk aan”. Ik kwam nog een jong stel uit Nantes Frankrijk tegen die zaten er redelijk doorheen. Door de storm van afgelopen nacht hebben ze in hun tent geen oog dicht kunnen doen. Ze waren onderweg naar Iran en hadden daar een jaar voor uitgetrokken.
Na de eerste klim die tot bijna 1100 meter ging was het klimmen nog niet afgelopen uiteindelijk heb ik voor me gevoel de hele dag geklommen totaal 2236 meter dat is 2 keer de Alpe d’Huez. Nu had ik dit gelukkig wel zien aankomen en de afstand er op aangepast. Al dat klimmen is best wel vermoeiend maar het uitzicht dat je als beloning daarvoor krijgt maakt alles goed.
In de middag kwam ik aan Lukovë waar ik een hotelkamer had gereserveerd. Het restaurant had een terras wat een mooi uitzicht had op de bergen waar ik vandaag op heb het gefietst. Mooie afsluiting van de dag.
Morgen naar Igoemenitsa (Griekenland) daar neem ik in de middag de ferry naar Corfu.

Hier is de link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Corfu Griekenland (2019)

4 reacties