Dag 18: Bar naar Durrës

Vanmorgen werd ik verrast met een warme douche, toen ik op de fiets stapte hoorde ik gerommel achter de bergen. Dat gerommel was sneller over de bergen dan ik op de fiets kan. Binnen 10 minuten kwam het met bakken uit de lucht, even schuilen dan maar. De bui was net zo snel verdwenen als dat die gekomen was.
In Bar zag ik gisteren al de eerste moskeeën, onderweg naar de grens met Albanië waren de kerktorens vervangen door minaretten.
10 km voor de grens ontbijt, soort van appelflap en een Turkse koffie uit zo een koperen kannetje met heel veel suiker!
De file bij de grensovergang was enorm, gelukkig was er een aparte doorgang voor voetgangster. 20 km na de grens ligt Shkodër daar eerst maar eens geld halen. Munteenheid de Albanese LEK.
Het binnenland van Albanië is niet heel spannend als er toch iets spanners moet zijn dan is het wel het enorm slechte wegdek. Overal gaten in het wegdek en als er geen gaten zijn, dan zijn er om de paar honderd meter van die betonnen snelheidsdrempels. Mijn fiets heeft het zwaar gehad vandaag.
Je ziet wel veel armoede om je heen er zijn wel veel mensen die naar mij zwaaien. Onderweg kwam ik nog wat loslopende schapen tegen. Ik dacht eerst dat die ontsnapt waren maar even later zag je hele kuddes over de weg lopen.
Het was ook best wel een gepuzzel om een goede en veilige route te vinden er zijn een paar snelwegen en ook heel drukke doorgaande wegen maar daar wil je niet fietsen wat dan overblijft zijn de slechte maar wel rustige wegen. Net voor Durrës, heb ik een hotel geboekt
Vandaag een flinke afstand gefietst maar relatief weinig hoogtemeters gemaakt, morgen gaat het verder naar naar Vlorë.

Hier is de link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Corfu Griekenland (2019)