Dag 17: Zvekovica naar Bar

Vandaag naar Montenegro, nu heb ik de route goed voorbereid maar over het land weet ik niet zo veel. Zo kwam ik er pas sinds kort achter dat ze daar gewoon de euro hebben. Al na een uur was ik bij de Kroatische grens, controle duurde lang. Kilometer verderop de grenspost voor Montenegro duurde ook weer lang. Dan ben je in Montenegro en wat meteen opvalt is dat de wegen slecht zijn en er heel veel oude auto’s rijden.
Bij Kamenari ga ik de ferry richting Kotor. Daar varen gewoon 4 boten tegelijk je hebt eigenlijk altijd een ferry. Via een fantastisch smal weggetje gaat het verder naar Kotor over deze weg mogen auto’s maar tegenliggers laten passeren is eigenlijk geen optie dus er rijden nauwelijks auto’s. De normale weg gaat via een tunnel en die wilden ik vermijden. Kotor is een leuk klein stadje omringt door een vestingmuur waar ook veel cruiseschepen stoppen. Het is in de stad zo druk dat het autoverkeer helemaal vast staat. Ik ga verder richting de Budva. Omdat ik niet door de tunnel wilde moet ik over de berg heen dat is weer een flinke klim maar wel een mooie rit. Een heel smal weggetje dwars door de bergen met nauwelijks verkeer. Ondertussen nog even een schildpad gered die nogal langzaam de weg overstak terwijl er in de verte een grote vrachtwagen aankwam 😀
Van de staf Budva had ik nooit gehoord maar er was ook een oud stadsdeel eigenlijk een soort Dubrovnik in het klein maar met veel minder toeristen een aanrader.
Vanaf Budva gaat het via de kust weer verser naar Bar waar ik een appartement geboekt heb met eetkamer slaapkamer, keuken en balkon met een fantastisch uitzicht over de bergen,beetje groot voor 1 persoon maar hij was in de aanbieding 😀.
Morgen ga ik Montenegro weer verlaten en kom ik in Albanië, ben benieuwd wat me daar staat te wachten!

Hier is de link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Corfu Griekenland (2019)

Een reactie