Dag 13: Sveti Juraj naar Sveti Petar na Moru

Voordat ik gisteren ging slapen stak er een storm op die vanuit de bergen naar zee ging. Zelf dacht ik dat wel zou stoppen als de zon zonder onder was naar nee. Ik heb alle haringen gebruikt die ik bij me had en mijn fiets alvast maar plat op de grond gelegd. Het heeft de hele nacht gestormd en daardoor heb ik ook niet veel geslapen. De spullen deze morgen weer inpakken was vanwege de storm ook nog wel een uitdaging maar uiteindelijk zat ik om 6 uur weer op de fiets.
Na 45 km ben ik met de ferry naar een schiereiland gegaan en vandaar gaat het dan door naar Zadar.
Na een boottochtje van 20 minuten was ik op het schiereiland, leek het wel een maanlandschap, alleen maar geel gekleurde rotsen. In Novalja een klein stadje is het dan eindelijk tijd voor ontbijt. Dit hele schiereiland is erg toeristisch maar dan voornamelijk bij de Kroaten ik zie weinig buitenlanders. Maar het blijft een soort maanlandschap er zijn nauwelijks bomen of struiken.
Eenmaal weer op het vasteland ga ik linksaf richting Zadar. Ik ben al een paar keer in Zadar geweest o.a. In 2015 toen was ik via de eilanden Krk en Cres gefietst en vandaar met de ferry naar Zadar. Dat is eigenlijk een leukere route dan wat ik gisteren en vandaag gefietst heb. Nadeel van de route via Cres is dat de ferry rond middernacht in Zadar aankomt en je eigenlijk wel een dagje in Zadar moet blijven om goed uit te rusten. Dat weten we dan weer voor de volgende keer.
Zadar is wel een leuke stad met oude straatjes en veel terrasjes. Na de lunch gaat het verder zuidwaarts en na ongeveer 30 km kom ik mijn eindbestemming voor vandaag. Vandaag was ook weer een dag met veel klimmen maar dat gaat allemaal steeds makkelijker. Morgen door naar Split.

Hier is de link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Corfu Griekenland (2019)

4 reacties

  • M@rry

    Wat doen al die Kroatische toeristen daar dan als het een maanlandschap is? Allemaal naar dat ene stadje of zijn er wel leuke dingen te beleven? Ben in Griekenland ooit naar zo’n soort eilandje geweest (dagexcursie), maar daar hadden ze nog “werkende” kratertjes. Heerlijk die rotte eieren lucht ;-(, maar wel gaaf om gezien te hebben!

    • Hallo Marry, je hebt wel een punt hoor, er was daar echt niets te doen. Behalve het strand dan maar dat is geen lekker zand strandje. Ik heb mijn water schoenen gekocht moet er niet aan denken dat ik mijn een wond aan mijn voeten krijg.

  • Joyce

    Well done so far Peter! Stay dry and hope you don’t have too many rainy nights to contend with. Really enjoying your trip with you.

    • Hi Joyce, yep everything is on track and I still have 5 “spare” days. The night of the rain and thunder I was sleeping I a hotel next day blue sky again and until now that was the only rain. Fingers crossed