Dag 10: Kolbnitz naar Lipce

Ik was nog geen 10 minuten onderweg toen ik in de verte een leegte zag. Geen bergen meer. Links en rechts nog wel maar voor me helemaal niets en dat is mooi.
De route gaat richting Villach langs de Drau via de R1, Drauradweg. Het is een grotendeels verhard fietspad met stukken van gravel en fijne stenen. Door de bagage en de druk op het achterwiel is dat niet ideaal, maar het is een vlakke rustige weg dus prima te doen. Na 60 km ben ik in Villach tijd voor ontbijt. Villach is en leuke stad waar het al vroeg druk is.
Nu door naar de Italiaanse grens ook hier weer een deels verharde weg maar er moet weinig geklommen worden dus rond 12 uur ben ik bij Travisio de Italiaanse grens over. Nu was ik van plan ergens in Italië te gaan lunchen maar daar kwam niets van terecht ruim een uur later was ik alweer in Slovenië.
De fietspaden zijn hier overigens fantastisch.
Net over de grens Italië-Slovenië ben ik gaan lunchen, op het terras had je een heel mooi uitzicht op de Monte Larice.
Daarna ging het verder naar Lipce ook hier prima fietspaden, wel hier en daar een kort klimmetje maar over het geheel ging ik bergafwaarts. Om 3 uur was ik in de camping in Lipce een kleine rustige camping van een mooi uitzicht.

Slovenië staat sinds ik in 2017 een dagje naar Ljubljana ben geweest hoog op mijn lijst van “te bezoeken landen”. Ooit had ik het idee dat Slovenië een oud Oost-Europees land was. Niets is minder de infra structuur is goed en het is een mooi land dat volgens mij nog niet echt door het massa toerisme is ontdekt. Eerste indruk was in ieder geval erg goed laten we kijken wat de komende dagen gaan brengen.

Morgen via Bled en Ljubljana verder richting de Adriatische kust.

Hier is de link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Corfu Griekenland (2019)

3 reacties

 • John

  Ziet er weer mooi uit broer. Zelf met Ronald stukje gefietst vanmiddag, dat was wel een tijd geleden. We hebben 42,5 km gefietst, wil het toch maar even vermelden haha. Veel plezier morgen

  • Jon Ronald je een beetje bijhouden maar het is zeker het vermelden waard!
   Trouwens dit is ook voor jullie wel een mooi gebied om te fietsen er zijn wel veel bergen maar de fietspaden hebben niet veel hoogte verschil.

 • Shiva

  This looks cool.