Dag 9: Wald im Pinzgau naar Kolbnitz

Het was fris vannacht, ik heb voor het eerst deze vakantie in mijn slaapzak geslapen maar toen eenmaal de zon achter de bergen tevoorschijn kwam werd het snel warmer. Eerste stop vandaag was Bramberg hier heb ik leren skiën. Toen moest je nog met de auto een flink stuk naar de skipiste rijden, tegenwoordig zijn eigen stoeltjeslift. Er was veel veranderd maar de geur van de houtkachels was er nog steeds.
Ook vandaag heb ik de geplande route wat aangepast en gebruik genaakt van de bestaande fietsroutes. Jammer dat deze routes niet op het internet te vinden waren.
In Mittersill is de bakker om 7:30 al open dus een mooie gelegenheid voor ontbijt.
Via de Tauernfahrad route gaat het naar Zell an See. Bij Lend buig ik af in zuidelijke richting het Gasteinertal.
Tijdens de voorbereiding van de route heb ik hier nogal gedetailleerd naar gekeken er zijn namelijk 4 flinke tunnels in die stuk en ik vindt fietsen in een tunnel niet heel erg fijn.
De eerste tunnel was slechts 150 meter geen apart fietspad maar wel een met lijnen aangegeven fietsdeel. De tweede tunnel had in de tunnel een volledig gescheiden fietspad. De tunnel was 1800 meter en fietsen was veilig maar dat lawaai van de auto’s en motoren maakte het fijn om te fietsen. De derde tunnel had een aparte buis voor fietsers en voetgangers over een lengte van 1200 meter, prima om te fietsen. De laatste tunnel is de 8371 meter lange Tauern tunnel. Hier ga ik met de fiets op de trein. Dit was de meest makkelijke manier😀
Voordat ik in de trein kon moest ik wel nog even wat fietsen en ik moest door Bad Gastein, een mooi stad op 1200 meter hoogte. Nou het was een flinke klim. De stad was volgepropt met hotels en er was een enorme waterval die dwars door de stad liep. Half uurtje verder was het perron voor de autotrein die rijdt elk uur, de treinrit zelf duurde 15 minuten. Eenmaal aan de andere kant van de berg ging het daarna een heel stuk bergafwaarts er was zelfs een stuk van 3 km waar het 17% daalde, goed oppassen dus, het koste natuurlijk weinig inspanning. Een uurtje later was ik op mijn eindbestemming voor vandaag Kolbnitz.
Uiteindelijk was vandaag zwaarder dan ik had verwacht ik heb meer geklommen dan de Gerlospass maar het was een mooie route wat heel veel goedmaakt. Morgen de 3 landen rit (Oostenrijk, Italië en Slovenië).

Hier is de link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Corfu Griekenland (2019)

6 reacties

 • Rob Meijer

  Het is je gegund een stukje met de trein ( ha ha). Veel plezier.

  • Hallo Rob, dankjewel. Nou ze hadden van mij de tunnel veel eerder kunnen laten beginnen. Dat had een heel stuk klimmen kunnen voorkomen

   • Joyce

    Great progress Peter. Beautiful countryside. Train ride looks like a good plan vs those tunnels. Keep up the good work!!

 • M@rry

  Wat ziet een landschap er anders uit zonder sneeuw ;-), maar nog steeds schitterend. Ook leuk om een keer op de trein te stappen. Weer eens iets anders.

  • Hallo Marry, ik denk ook dat het publiek in de zomer wat anders is, het waren nu hoofdzakelijk wandelaars