Dag 6: Ellwangen naar Muhlhausen

De ochtend begint fantastisch, natuurlijk is de zon er naar over de velden hangt een dunne laag mist. Het is een prima temperatuur om te fietsen.
Voor het ontbijt stop ik bij een bakkertje, daar zijn natuurlijk weer de belegde broodje, maar je kan wel zien dat het een broodland is, de bakker van vandaag was gespecialiseerd in Brezeln de hele dag door worden ze vers gebakken.
Ook vandaag weer een heel mooi breed fietspad en windje in de rug. Al fietsend zag ik links een kasteel boven op een berg liggen, even een foto maken, niet wetende dat ik met een grote bocht diezelfde berg op moest. Het was een flinke klim maar als beloning mag je weer heel lang bergafwaarts rijden.
Bij Dillingen an der Donau stak ik de Donau over hier is de Donau nog redelijk smal.
Rond 1 uur ben in net voor Augsburg, daar zie ik een hele grote fietsenzaak, dus eerst maar even nieuwe reserve banden kopen. Misschien gaan deze ook wel 10 jaar mee 😀.
Eenmaal in het centrum van Augsburg aangekomen is het even zoeken naar het stadscentrum maar dat is niet moeilijk te vinden. De komende dagen is er een feest, alle straten in het centrum worden omgebouwd naar bier en braadworst tenten.
Vanaf Augsburg is het nog ongeveer 10 km naar de camping. Prima camping heel dicht bij het vliegveld Augsburg, aan een meer dus heb ik mijn zwembroek aangedaan en heb ik nog even heerlijk in het vooral koude water kunnen relaxen.
Vandaag relatief weinig gefietst mooie en rustige route, windje in de rug en de temperatuur wat graden lager dan gisteren, prima fietsdag!
Morgen via München richting Kufstein, waar ik net voor Oostenrijkse grens overmacht.

Hier is de link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Corfu Griekenland (2019)

10 reacties

 • Chris en Brenda

  Hey Peter,
  Gaat allemaal mooi volgens plan, zo te lezen. Behalve die lekke band dan, maar ach, 1 keer in de zoveel jaar moet toch kunnen. Is de reparatieset ook gelijk weer eens gecontroleerd. Succes bij het vervolg, we blijven het volgen.

  Groeten Chris en Brenda

  • Hallo Chris en Brenda,

   Ja het gaat prima volgens plan, als je denkt dat het enige geplande de vlucht op 20 juli is en die lekke band,, dat heb is inderdaad goed om eens alles te controleren. Een uitdaging was nog wel om de band naar 5 bar op te pompen. Dat is heel lastig met een heel klein handpompje. Leuk dat jullie het weer volgen. Groeten Peter

 • Pieter

  Hi Peter, leuk om te lezen man!! Succes nog “even”! Groeten uit Zuid Afrika!

 • Javier López

  Hello Peter

  Nice Brezeln for breakfast¡
  It’s a nice Germany side for cycling

  Javier

  • Hi Javier, Germany is a great country for cycling. Good cycling lanes, nice temperatures (sometimes) and of course the food is great!

   Regards Peter

 • Ton van der Valk

  Hi Peter,

  Ik heb je site gevonden en blijf het zeker volgen. Leuk die gedetailleerde verslagen. Moet meteen weer terugdenken aan mijn eigen fietstochten die ik ooit gedaan heb. Heel veel plezier nog tijdens je verdere reis en blijf genieten ook als het heel warm is.

  Groetjes Ton

  • Hallo Ton,

   Ik had er het volste vertrouwen in dat je de site kon vinden. Bedankt en als je naar het zuiden gaat is de kans groot dat het (te) warm wordt. Groeten Peter

 • Jelle

  Hee Peter,
  Ik had de start gemist maar nu vandaag alles teruggelezen. Je bent weer goed bezig en gaat lekker zo te lezen!
  Je hebt superweer misschien soms wel een beetje te super, maar het lijkt mij beter dan regen, toch?
  Heerlijk om al je foto’s weer te zien gecombineerd met je verslag, en ook de versnaperingen en maaltijden foto’s tussendoor zijn om te smullen 🙂
  Geniet en ik volg vanuit de luie stoel je mooie reis!
  Groet, Jelle

  • Hallo Jelle,

   Wat leuk om weer wat van je te horen, we hebben elkaar al ruim een jaar niet meer gezien. We moeten een keer een bakkie doen en wel voordat we naar Schiphol zijn verhuist.
   Ja zon is altijd beter dan regen en ik ga er een beetje vanuit dat het langs de Adriatische kust niet zo heel warm gaat worden. Oh ja misschien is leuke eettentjes vinden wel het hoofddoel van mijn fietsvakanties.

   Groeten Peter