Dag 5: Eberbach naar Ellwangen

Het wordt vandaag een heel warme dag met temperaturen boven de 35 graden.

De route gaat verder langs de Neckar, ook hier was het fietspad deels verschrikkelijk veelledig keien dat beperkt de snelheid. Na 30 km gaat het langs de Kocher, daar ligt een fantastisch fietspad. Ik vroeg me even af waarom is dit, maar wat later zag ik dat dit een oude treinbaan was onderdeel van de “Kocher-Jagst-Trail”
Omdat je op een oude spoorlijn rijdt is er haast geen hoogte verschil, alleen in de dorpjes moet je vaak wat slingeren om weer op het spoor te komen 😀.
De omgeving is mooi met veel oude burchten. Er zijn wel redelijk wat fietsers maar niet zoveel als langs de Rijn. In Kunzelsau stop ik bij een Biergarten voor lunch. Wat een uitvindingen zo’n biergarten. Bestellen aan de balie, drankje meenemen en je wordt geroepen als het eten klaar staat.
Na de lunch werd de rivier smaller, erg small zo ongeveer 3 meter. Het mooie vlakke fietspad veranderde in een glooiend fietspad met soms een paar stevige klimmetjes.
Omdat het steeds warmer werd ben ik wat vaker gaan stoppen, gewoon even ergens in de schaduw zitten om wat af te koelen.
Een kilometer of 40 voor de camping komt er nog een flinke klim. Door de warmte gaat dat klimmen niet beter, maar wat je omhoog fiets gaat uiteindelijk ook weer naar beneden. Door die warmte en dat klimmen heb je niet veel aandacht meer voor je omgeving.
Het was een zware rit door de combinatie van afstand, klimmen en temperatuur.
Een lange frisse douche op de camping doet veel goed. Morgen richting Augsburg

Hier is de link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Corfu Griekenland (2019)

4 reacties

  • John

    pfffff, dat klinkt zwaar broer, maar je hebt het toch maar weer volbracht, geniet van je rust!

    • Ha Broer, ja die extremen warmte is wel een uitdaging, de route is wel heel mooi en goed berijdbaar.

  • Gabby

    Dat zijn leuke fietspaden op oude treinrails. Je gaat super!

    • Ha Gabby, ja dit is echte een aanrader ook omdat er nauwelijks hoogteverschil is dus makkelijk fietsen.