Dag 4: Bingen-Kempten naar Eberbach

De Rijn was het eerste wat ik zag toen ik mijn tent openmaakte. De rit gaat verder zuidwaarts de Rijn gaat in oostelijke richting om Mainz heen mijn route gaat ten zuiden van Mainz.
Het landschap is afwisselender dan langs de Rijn, een glooiend landschap met uitgestrekte velden maar ook wat bossen.
Bij Nierstein ga ik met de pont de Rijn over, trouwens een pont in Duitsland is iets duurder dan in NL daar betaal je 50-60 cent en dan krijg je er een glimlach bij. Hier was her “Zwei euro Fünfzig!”.
De tocht gaat weer verder langs die uitgestrekte velden ten oosten van Mannheim. Het wordt wel warm maar er staat niet veel wind, tijdens het fietsen zoek ik maximaal de schaduw op.
Net voor Heidelberg stop ik voor lunch en bestel een alkoholfreies bier, nou dat ging deels goed. Het was wel bier maar niet alkoholfrei we zullen zien wat een halve liter bier doet met de fiets prestaties. De kipsalade was wel gewoon met kip.
De route gaat nu verder langs de Neckar. De Neckar is rivier die vanaf het zwarte woude de Rijn instroomt. Overigens dat niet alkoholfreies ging zeker het eerste half uur flink in mij benen zitten.
Het is een kronkelige rivier en het fietspad geeft een mooi uitzicht over het dal. Dat leek allemaal mooi maar halverwege na zo’n 20 km werd het fietspad een grindpad en even later een pad vol met keien dat kon niet goed gaan. En inderdaad na 5 km en een enorm scherpe kei had ik een lekke band. Nog nooit in de afgelopen 10 jaar fietsvakanties heb ik een lekke band gehad. Maar met die scherpe keien was er geen houden aan. Gelukkig was mijn buitenband nog heel. Een klein half uur later was ik weer op pad maar nu heel voorzichtig rijdend. Ook kon ik mijn band niet heel hard oppompen maar dat ga ik morgen wel regelen.
De route langs de Neckar was ondanks de lekke band wel heel mooi allemaal wat kleiner dan de Rijn.
Morgen gaat het verder langs de Neckar.

Hier is de link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Corfu Griekenland (2019)

6 reacties

 • Ilse

  Wat een leuk verhaal weer pap. En een lekker band, wat toevallig tegelijk met Rutger. Veel plezier nog, wij BBQ-en nog even verder

 • John

  Goed bezig Peter en zoals altijd een goed tempo. Heerlijk als ik die foto’s van je zie, mooie natuur, rust, lekker eten met een mooi uitzicht. fysieke inspanning en daarna de ontspanning. Ga zo door!

 • Gabby

  Balen lekke band ja bier en eten met veel knoflook bevordert de prestatie niet, maar wel lekker!

  • Die lekke band moest een keer gebeuren, ik heb nog reservebanden bij me die bijna 10 jaar oud zijn. We zullen zie of die het vol volhouden, ga wel nog even een nieuwe halen je weet nooit