Dag 23: Granada naar Almayata

Ik heb de oorspronkelijk geplande route naar Malaga wat veranderd. Oorspronkelijk zou ik in de naar het zuiden door de bergen gaan en dan boven Malaga naar beneden. Nu ga ik vanuit Granada eerst naar de kust en dan via de kustlijn naar Malaga. Dit onder het motto “ik heb al genoeg bergen gezien”.
Het is zondag en er zijn in ‘s morgens vroeg al redelijk veel fietsers op de weg.
Het plan was om via de secundaire weg o rustig naar beneden naar de kust te fietsen, nou dat liep wat anders. In de buurt van Rasmar was politie bezig al het verkeer om te leiden, zelf heb ik nog even geprobeerd of ik er toch doorheen kon maar helaas er was een wegwedstrijd voor motoren, alles afgezet. Ik moest maar even omrijden. Nou dat was wat, inplaats van langs de berg ging het nu over een berg met 800 meter als hoogste punt, natuurlijk wel weer een mooi uitzicht!. Na heel veel klimmen en 15 km omrijden was ik uiteindelijk om 12 uur in Salobreña aan de Middellandse zee.je kon het direct aan de temperatuur merken het was hier langs niet zo heet. Na een broodje ging het door richting Malaga.
Het eerste deel is bergachtig maar goed te fietsen en de temperatuur is prima. Er staat wel een stevige westenwind dus windje tegen maar dat kunnen we wel hebben.
Eigenlijk staat de hele kustlijn vol met appartement e.d. Af en toe is er een stukje van misschien 10 kilometer waar niets staat maar de rest staat volgebouwd.
30 km voor Malaga is een mooie camping aan het strand met zwembad hier ga ik de komende 3 dagen lekker relaxen. Woensdag fiets ik naar Malaga waar ik een hotelletje neem en dan donderdag terug naar Nederland dan zit het erop.

De link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Granada Andalusië (2018)

6 reacties

 • Chris en Brenda

  Hoi Peter, weer een topprestatie bijna afgerond. En die 800 meter omhoog zaten eigenlijk toch al in de originele planning, dus wat geeft ’t. Inderdaad heel mooi uitzicht. Had je die bruggen ook in de route?
  Geniet er nog even van en veel plezier en rust op de camping.
  Groeten Chris en Brenda

  • Hallo Chris, Brenda,

   Haha, ja soms zie je dat het wijzigen van een plan uiteindelijk niet veel uit maakt. Die bruggen zijn de voor de tol weg. Die hadden geen last van dalen en klimmen

   Groeten Peter

 • Ger Valk

  Peter,
  Heb genoten van je trip je bent echt een topper.
  Hoop dat je goed thuis komt.
  Neem je welverdiende rust Peter.

  Groet Ger uit Amsterdam

  • Hallo Ger,

   Dankjewel, Ik vond het weer heel leuk om de stukjes te schrijven, de foto’s waren ook vaak een mooi moment om even van het zadel af te gaan.

   Groeten Peter

 • Jelle

  Peter, het fietsen zit er dan bijna op maar nog even relaxen aan de kust. Mooie reis en een topprestatie weer, je bent een echte kilometer vreter!! Maar je ziet de mooie dingen en laat ons meegenieten 🙂 Top!
  Nu lekker nog even genieten de komende dagen!
  Tot gauw in Nederland!
  Groet,
  Jelle

 • Hallo Jelle,

  Dankjewel, spreek je volgende week.

  Groeten Peter