Dag 21: Jaén naar Granada

Jaaaa, weer op de fiets, hoewel na een toch wel heel korte nacht moet ik nog maar zien hoe het allemaal gaat;-) eerst maar even een tostada met marmelade en koffie.
Het is 7 uur de stad slaapt nog.
Na een eerste klim van 10km gaat het voor 20 km via een secundaire weg van een snelweg. Dat is prima rijden dan gaat het linksaf de bergen weer in en na flink wat klimmen zit ik op 900 meter hoogte. Het uitzicht is weer fantastisch en het is nog niet zo heel warm. Om 10 uur is het weer tijd voor koffie.
Het echte klimmen moet dan nog beginnen, 2 uur onafgebroken klimmen brengt me uiteindelijk op 1200 meter hoogte, dan gaat het bergafwaarts maar het is wel heel erg oppassen, de wegen zijn hier heel erg slecht.
Voor de lunch stop ik in Iznalloz, na de lunch blijkt al snel dat het zwaarste deel voor vandaag er op zit. Er zijn nog wel wat kleine klimmetjes maar de rest is prima te doen. Rond 3 uur ben ik in Granada in de verte zie je de Sierra Nevada het is wat heiig maar je kan op de toppen wat sneeuw zien liggen. Tijdens een drankje op een terrasje ga op zoek naar een hotel en ja hoor weer een prima vier sterren hotel gevonden voor een budgetprijs. Er is alleen geen fietsenstalling dus fiets mag in de kamer 🙂
Morgen een dagje Granada, toegangskaart voor de Alhambra had ik gisteren al geregeld.

Ik ben nu 3 weken onderweg en lig prima op schema in totaal heb ik nu 2874 km gefietst waarvan de laatste week maar 640 km afgelopen week nog wel veel hoogtemeters gemaakt. De komende week komen er niet veel kilometers meer bij, vanaf Granada is het zondag door naar Malaga dat is totaal nog ongeveer 200km.

De link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Granada Andalusië (2018)