Dag 20: Dagje Jaén

Vanmorgen de belangrijkste historische hotspots van Jaén bezocht; allereerst de Catedral de la Asunción, een 16de eeuwse kathedraal, daarna Baños Árabes, dit zijn de oude Arabische baden. Gisteren was ik al naar Castillo de Santa Catalina geweest de burcht die boven op de berg staat waar Jaén op gebouwd is.
In de middag ben ik met Javier naar de brouwerij geweest. Mooie brouwerij die in 1961 van het centrum van Jaén naar de rand van de stad is verhuist. Het oorspronkelijke koperen brouwhuis staat er nog maar er wordt geen bier meer in gebrouwen het wordt nu gebruikt als ontvangstruimte.
Tijdens de lunch met Javier hebben we wat traditionele gerechten uit Jaén gegeten o.a. Choto Frito con Ajos, wat volgens mij gefrituurde jonge geit is met knoflook het smaakte prima.
In de avond met collega’s van de brouwerij nog wat gegeten en gedronken en eigenlijk wat later dan gepland gaan slapen 😉
Het was een verschrikkelijk gezellige dag met collega’s en vrienden.

Morgen een spannende dag, want als ik om me heen kijk zie ik alleen maar hoge bergen. Ik ben benieuwd hoeveel bergen er morgen op het programma staan om uiteindelijk in Granada aan te komen. De entree kaart voor Alhambra heb ik voor de zekerheid maar alvast besteld, maar dat staat zaterdag op het programma.

Vandaag is er niet gefietst 🙂

De link naar de samenvatting Haarlem – Granada Andalusië (2018)

2 reacties

 • Jelle

  Hi Peter, leuk verslag en mooie foto’s. Mooi dat je zo’n eind fietst en dan in een mooi stadje aankomt en bij je vrienden op bezoek kan gaan! Lekker eten en drinken, wat wil je nog meer? niets toch 🙂
  Mooi brouwhuis trouwens!
  Top Peter
  Groet, Jelle

  • Hallo Jelle,

   Ik ben het wel vaker tegengekomen de wat minder bekende steden die vaak heel verrassend zijn en totaal niet toeristisch. O ja dat brouwhuis was bijna allemaal handbediend wat wil je nog meer 🙂

   Groeten Peter