Dag 19: Córdoba naar Jaén

Na een dagje niets doen is het toch weer lekker om op de fiets te stappen. Als ik om 7 uur vertrek staat de hele ploeg van Bike Dreams ook klaar om te vertrekken. Zelf roep ik altijd dat ik Business Class fiets maar als ik dat zie, die mensen fietsen First Class. De afgelopen dag nog met wat mensen gesproken maar het meeste commentaar dat ik hoorde was dat er geen avontuur in zat. Alles was tot het kleinste detail voorbereid. Ideaal voor mensen die niet uit Europa komen. Voor mij zou het helemaal niets zijn, ik vind juist de verrassingen die je onderweg tegenkomt het leukste.
De eerste 40 km van vandaag tot Bujalance is dezelfde route als afgelopen maandag. Ik heb ook een iets andere route genomen en daardoor wat klimmetjes overgeslagen. In Bujalance is het tijd voor ontbijt.
Vanaf Bujalance ga ik via de provinciale weg, mijn oorspronkelijke route was via smalle boeren wegen, maar vaak gaat een provinciale weg sneller maar dan moet het wel rustig zijn op de weg, en dat was het. Het stuk naar Torredonjimeno ongeveer 50 km gaat als een speer. Nog wel een stuk mee gereden met andere wielrenners, maar daar viel niet veel mee te praten. Mijn Spaans is slecht en zij spraken geen Engels.
Lunch in Torredonjimeno en dan door voor het laatste stuk naar Jaén, en dan komt er weer zo een verrassing er is een soort van fietspad van Torredonjimeno naar Jaén. Beetje slecht wegdek, maar geen verkeer en nauwelijks klimmetjes. Om 3 uur ben in in Jaén. (Voor de niet Spaans sprekende; Jaén spreek je uit als “Ga-en”).
Ook hier weer een mooi hotel, en het valt me op dat ik tot nu toe altijd rond de 20% minder betaal dan de bekende websites.
Aangekomen in Jaén, ben ik samen met een vriend/collega de stad gaan verkennen waarbij we allereerst aar het kasteel boven op de berg zij gegaan en daarna in wat leuke barretjes wat gegeten. Morgen een dagje Jaén en even de brouwerij bezoeker.

De link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Granada Andalusië (2018)

2 reacties

 • John Hegman

  Hi Peter,
  First Class verslagje weer. Het heeft wel wat aantrekkelijks als alles gedaan wordt, maar je eigen plan trekken is veel leuker. Kitty en ik denken aan een fietsritje naar Bazel trouwens, tegen de 800 km dat zou volgens ons een mooie afstand zijn, Arnhem ergens de grens over en dan via de Rijn naar beneden, schijnt wel mooi te zijn. Met de trein weer terug naar Nederland natuurlijk. Veel plezier de komende dagen

  mazzel
  John

  • Hallo Broer,

   Klinkt goed en de route is zeker aan te bevelen, vanaf volgende week donderdag zijn fietstassen e.d. weer beschikbaar.

   Groeten Peter