Dag 18: Dagje Córdoba

Voor het eerste keer gedurende deze tocht uitgeslapen, niet te lang want vanaf 2 uur wil je niet meer in de stad lopen. Alles voor de fietstocht goed voorbereidt maar eigenlijk zoals elk jaar het bezoek aan steden is onvoorbereid. Voor Córdoba lijkt dat geen groot probleem. Het historisch middelpunt van de stad is de Mezquita (Moskee van Córdoba). Heel Indrukwekkend om te zien en het was in de moskee niet heel erg druk dus tijd genoeg om in alle rust te genieten.
Buiten de Mezquita heeft Córdoba natuurlijk veel overeenkomsten met andere stede in Andalusië. Smalle steegjes en bijna op elke hoek wel een taverne. Ik ga er verder niet veel over vertellen de foto’s vertellen het verder wel.
Geheel in stijl ben in met de lunch lekker gaan wokken, tapas kan ik de komende week nog genoeg eten 😉
Vanmiddag lekker bij het zwembad hangen en dan vanavond in een barretje België-Frankrijk kijken en dan morgen weer op de fiets naar Jaén.

De link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Granada Andalusië (2018)