Dag 17: Andújar naar Córdoba

Het was gisterenavond nog heel lang warm in Andújar. Pas rond half 10 kwam de stad weer een beetje tot leven. Volgens het nieuws wordt het vandaag nog warmer.
Veel last zal ik er waarschijnlijk niet van hebben vandaag een “kort” ritje. Naar Córdoba is ongeveer 90km dus lunch in Córdoba.
Vandaag na ontbijt om 8 uur vertrokken en na wat drukke wegen eindelijk op een rustig weggetje door de heuvels van Andalusië. Het is al vaker gezegd, die rustige weggetjes gaan eigenlijk altijd over de heuvels heen. Dus veel korte klimmetjes. Over de omgeving kan ik kort zijn heel veel olijfbomen. Overal waar je kijkt olijfbomen.
Rond 10 uur stop ik in Lipera voor een Cortado en een tostade met Jamon en tomaten puree. Echt iedereen in dat barretje zat aan de tostade jamon, dat moest dus wel goed zijn.
En dan die laatste 40 km naar Córdoba, de olijfbomen worden vervangen door Zonnebloemen en dan zie je in de verte Córdoba, rechte lijn is 5-10 km. Maar de route die ik had bedacht maakt nog een mooie tour door de heuvels net voor Córdoba dan denk je wel “nu niet!” maar om een andere route te nemen is het nu te laat. Uiteindelijk ben ik om 14:30 in Córdoba vind een mooi hotel met zwembad 15 minuten lopen van het oude centrum.
In hetzelfde hotel zat een groep wielrenners die de Vuelta hebben gefietst georganiseerd door Bike Dreams ze waren nu bijna 6 weken onderweg eind van de week zijn ze bij het eindpunt in Granada. Leuke groep met veel mensen uit New Zeeland, Australië, Canada en Zwitserland. Het was leuk om de ervaringen te delen en ervaringen uit landen als Australië en Canada te horen.

Ik blijf ook morgen in Córdoba en ga een beetje de toerist uithangen.

De link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Granada Andalusië (2018)

2 reacties

 • M@rry

  Ha die Peter,
  Het is weer genieten van de verhalen en foto’s, maar is het geen tijd voor een kortere fietsbroek ;-)?
  Ik wilde nog vragen of je in de buurt van Albox kwam (waar mijn broer en schoonzus een appartementencomplex hebben), maar je komt nog niet eens in de buurt zag ik op de kaart.
  Volgend jaar een ander continent om te gaan fietsen ;-)?
  Geniet er nog van!
  Groetjes,
  M@rry

  • Hallo Marry,

   Tsja een kortere fietsbroek of langere zwembroek één van beide, ach een paar dagen op het strand straks zal ook wel helpen. Nee Albox gaat het niet worden dit jaar en dat andere continent ook niet. Ik vind zuid Europa veel te leuk 🙂

   Groetjes Peter