Dag 16: Puertollano naar Andújar

Gisteren avond heb ik best wel wat gepuzzeld om een goede route voor vandaag te vinden. Grootste uitdagingen zijn de vele bergen die beklommen moeten worden en het doorkruist 2 natuurgebieden waar over de het grootste deel van de route geen dorpjes of andere plekken zijn waar je kan eten en drinken. De afstand die overbrugd moet worden is 90 km en het is natuurlijk heel warm en veel klimmen. Naast 2x750cl waterflessen neem ik nog een extra 1 1/2 literfles en een paar blikjes cola mee.
De eerste klim gaat naar 870 meter, dit gaat om een mooi stuwmeer heen. Daarna gaat het naar 980 meter en daarna nog een keer naar de 960 meter. Om 12 uur ben ik in de Sierra de Andújar hier begint ook Andalusië.
Er schijnen hier nog wolven rond to lopen, geregeld zijn er waarschuwingsborden.
Om 2 uur ben ik bij een restaurant het enige op de route vandaag. Hier kan ik ook water ed bijvullen.
Na een uitgebreide lunch, gaat het verder voor de laatste 30 km. Maar ook voor deze laatste km’s zijn er nog flinke klim partijen bij en de temperatuur helpt hier niet bij, hoe langzamer je fiets des te minder koel je af, en het klimmen gaat nu eenmaal langzaam.
Uiteindelijk ben ik om 5 uur in Andújar waar ik weer een prima hotel vind. Eerst een ijskoude douche en dan vanavond wat tapas eten ergens in de stad. Morgen naar Cordoba.

De link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Granada Andalusië (2018)

2 reacties

 • John Hegman

  Hulde broer, een zware dag achter de rug,om je voorbeeld toch een beetje te volgen zijn Kitty en ik vanmorgen op de fiets naar Zandvoort gereden, daar hebben wij een paar uur op Het strand gelegen, daarna weer op de fiets(hij stond er nog) naar Heemstede gefietst voor de afsluiting van de veteranen en een Indisch hapje, daarna weer op de fiets naar Haarlem, nu aan de koffie in de tuin, heerlijk weer, slaap lekker op naar morgen!

  • Hallo John,

   Het zit gewoon in ons bloed, inderdaad hulde. Ik ga net eten moet nog wel even wennen aan de etenstijden hier aan de etenstijden. Pas vanaf 9:30 kan je hier ‘s avonds wat eten. Als ik van die fiets afstap heb ik best wel trek 🙂

   Groeten Peter