Dag 15: Quintanar de la Orden naar Puertollano

In het kader van elke dag is een avontuur, begon het avontuur vandaag wel heel erg vroeg.
Rond 7 vertrok ik van het hotel richting Alcázar de San Juan. Het was bewolkt en dus prima fietsweer. Op een rustige weg werd ik door 2 motoragenten ingehaald een paar minuten later kwamen ze me tegemoet en moest ik stoppen. De oudste van de 2 hield me aan en begon in een hoog tempo Spaans tegen me te praten. Lang verhaal, mijn achterlicht was uit ook had ik mijn gele Jack niet aan. Achterlicht moest aan en Jack moest aan maar ik kreeg alsnog een bekeuring van €50,- zijn collega sprak wel goed Engels en legde het hele verhaal nog eens uit. Het was dan wel niet donker maar hij zij letterlijk “Where is the Sun” discussie had natuurlijk geen enkele zin. Alles werd via een tablet afgehandeld en een half uur later kon ik verder. Het duurde wat langer omdat de oudere man niet zo handig was met zijn tablet.
Een uurtje later ben ik in Alcázar de San Juan, gestopt voor een wel verdiende tostade en koffie Cortado.
De weg was kaarsrecht zonder veel hoogte verschillen dus het tempo zat er weer goed in.
Omdat ik om 2 uur al in mijn geplande eindlocatie was (Almagro) ben ik na de lunch maar door gefietst. Elke meter die ik vandaag fiets hoef ik morgen niet te fietsen. Uiteindelijk in Puertollano gestopt een vrij grote stad 50 km van Almagro vandaan.
Achteraf maar goed dat ik in een grote stad gestopt ben. In Puertollano zijn een stuk of 5 hotels/hostels nummer 1,2 en 3 waren gesloten. Maar nummer 4 had nog een prima kamer.
Morgen verder en vooral niet vergeten om mijn achterlicht aan te doen.

De link naar de exact gereden route en de Samenvatting Haarlem – Granada Andalusië (2018)

2 reacties

 • Jelle

  Hi Peter,

  Even bij gelezen de laatste 5 dagen… drukke dagen gehad 🙂
  Wat een verhaal van die agenten? Rare snuiters! En zag ik nou op 1 van de foto’s dat je een blauwe bandage om je been hebt? Last van de spieren? Of heeft je fietsbroek 2 kleuren pijpen? 🙂

  Mooie verhalen en mooie foto’s! En wat ziet Spanje er toch heel anders uit dan Frankrijk! Lange wegen en droog! En het is toch een hoogvlakte het midden van Spanje, heb je daar geen last van?
  Fijn dat je zo goed op schema ligt! Geniet van het laatste deel van je reis en hopelijk wordt het niet warmer dan het nu al is en heb je de wind nog een keertje in de rug!

  Groet,
  Jelle

  • Hallo Jelle,

   Die blauwe bandage om mijn been, is stuk van mijn fietsbroek. Lichamelijk gaat het super hoewel het zitvlak wel wat rust kan gebruiken 🙂
   De hoogvlakte in het midden van Spanje heb ik een paar dagen geleden gehad vandaag beginnen de bergen rond Cordoba en Granada maar ik heb nog heel veel tijd dus misschien dat ik een soort van tropenrooster ga fietsen. Alleen’ s morgens dit ook om de ergste hitte een beetje te mijden.

   Groeten Peter