Dag 13: Cariñena naar Puente de Vadillos

Na een Cortado en een tostada, gaat het richting de bergen. Op papier heeft vandaag hetzelfde aantal hoogtemeters als de rit door de Pyreneeën. Het begin al snel met een klim naar 850 meter. Het is nog vroeg dus de temperatuur is prima en ik blijf het roepen klimmen is in eerste instantie niet leuk maar de omgeving in een bergachtig landschap is veel mooier dan een vlak landschap.
In Molina de Aragón ga ik lunchen maar in het dorp is ook een kleine markt altijd leuk om doorheen te lopen.
Tijdens de voorbereiding viel al op dat er in deze dag veel hoogtemeters zaten, maar dat is slechts een inschatting die vaak veel te hoog uitkomt. Nou vandaag niet! Dat is misschien ook wel het leuke van de routes, ik weet goed hoe je moet rijden maar hoe lastig de route is, is vaak moeilijk in te schatten. Dat heeft the maken met: temperatuur, wind, regen, conditie van de weg(b.v. asfalt of grind) en stijgingspercentage.
Na het verlaten van Molina de Aragón kom ik in een heel bergachtig gebied. Het klimt naar ongeveer 1000 meter en dan alleen maar klimmetjes van een paar honderd meter hoogte verschil met een maximum stijgingspercentage van 13% en een maximum hoogte van 1300 meter. Het voordeel was dat het prima weer was half bewolkt en een beetje wind en een fantastisch uitzicht.
Uiteindelijk na ruim 9 uur fiets kom ik in Puente de Vadillos, daar vind ik een gezellig hostel en gelukkig spreek ik nog iets van Spaans want hier spreekt niemand Engels en dat is misschien maar goed ook.

De link naar de exact gereden route en de Samenvatting Haarlem – Granada Andalusië (2018)