Dag 12: Murillo de Gállego naar Cariñena

Gisteren nog lang buiten gezeten en daardoor wat kort geslapen. Maar het weer is mooi dus we gaan weer.
Ik heb het in vorige fietsverslagen al eerder gezegd, Spanje is een fantastisch land voor eten en drinken, of het nu ontbijt, lunch of diner is. Vanochtend een koffie cortado en en bocadillo jamon. De weg naar Zaragoza is in het begin nog leuk maar dichter bij de stad wordt het drukker en drukker.
On 12 uur was ik in Zaragoza. Volgens mij het het hele centrum gemoderniseerd. Tussen de mooie kathedraal en andere gebouwen zijn mooie moderne winkelstraten. Ik heb daar wat geluncht en ben daarna weer snel de drukke en warme stad uit gegaan. Het duurde zeker 10 km voordat ik uit de drukte van de stad was.
Even wat inside informatie over de route. De route is dan wel door andere al gereden of ik laat Garmin plannen. Dat alles wordt een track die ik op mijn scherm van de fietsnavigatie zie. Nu kunnen er situaties ontstaan waardoor ik afwijk van de geplande route. Vandaag was zo een voorbeeld. De route ging vanuit Zaragoza linksaf en ik zag dat dit naar een onverharde weg ging op dat moment kijk ik op de kaart van mijn telefoon of er toch geen betere alternatieven zijn. Die waren er vandaag, de provinciale weg volgen (N330) dit zag er op de kaart druk uit maar in werkelijkheid reed er niet of nauwelijks een auto, alles ging over de snelweg die 500 meter verderop lag. Dit soort keuzes heb je eigenlijk meerdere malen per dag.
Vanaf nu is het de N330 volgen voor vandaag en waarschijnlijk ook een deel morgen. Het landschap wordt wel steeds droger en kaler en het is in de middag heet.
Ik ben in Cariñena gestopt en een prima hotelletje gevonden. Waarschijnlijk tot aan de kust zijn er geen campings te vinden maar bijna elke dorp heeft wel een hotelletje in combinatie met een restaurant.

De link naar de Garmin track en de Samenvatting Haarlem – Granada Andalusië (2018)


8 reacties

 • Rob vGool

  Hallo Peter. Wat een prachtige tocht is het weer. De Foto’s en hoe je het verwoord in het verslag in één woord geweldig. Het is net als of we achterop je bagagedrager mee liften tijdens deze tocht. Nog een hele fijne, mooie , en veilige tocht en ik kijk weer uit naar de komende dagen als je berichten met foto’s weer via de mail binnen komen. Gr Tu Peluquero

  • Hallo Rob,

   Bedankt voor je leuke reactie, de truc is waarschijnlijk veel foto’s maken en elke stop even wat opschrijven en gelukkig heb ik veel stops.

   Groeten Peter

 • Anoniem

  Hey broer, lekker hoor een hotelletje op zijn tijd, oké ik heb niet teveel met campings. Geniet er maar van, en van al die leuke plekken waar je nog gaat komen. Een leuke plek, cortado en een lekker vers broodje, je kunt me er wakker voor maken.

  • He broer,

   Ik ben ook geen van van kamperen maar met fietsen in Frankrijk is dat wel het meest flexibel. Maar een hotel is natuurlijk heerlijk, nu slaap ik wel vaker in een hotel

   Groeten Peter

 • Ilse

  Wat heerlijk pap!! Wij vliegen zo naar Sevilla, ook lekker aam de tapas in het warme Spanje. Geniet er nog van! X Ilse

  • Hi Ils,

   Leuk! Zwaai je even als je overvliegt.
   Geniet van de tapas en het mooie Sevilla.

   X Peter

 • M@rry

  Hoi Peter,
  Wat is het weer een geweldige route en wat een mooie foto’s. Zo te lezen was het af en toe al warm, maar dat zal alleen maar erger worden. Succes met de warmte en geniet nog van het vervolg van je route.
  Groetjes,
  M@rry

  • Hallo Marry!

   Ja ik heb het wel warm gehad, toevallig was vandaag een prima dag half bewolkt en een koel windje. Maar goed je kent mijn moto; het kan nooit te warm zijn!
   Soms denk ik daar wel is aan en denk ik een paar graden lager was ook prima geweest

   Groetjes Peter