Dag 11: Lestelle-Bétharram naar Murillo de Gállego

De dag van de koninginnenrit, volgens de berekeningen 160 km en rond de 2500 hoogte meters. Toen in ik 2016 deze pas over ging had ik een camping direct voor de start van de klim toen kwam ik via Pau aan(een verschrikkelijke camping trouwens).
Dit jaar gaat de tocht via Lourdes en moet ik eerst nog een 30 km fietsen voordat ik aan de grote klim kan beginnen. In die eerste 30 km had ik al 400 hoogtemeters gemaakt. Dus voordat de echte klim begint eerst maar even gestopt voor ontbijt.
De klim naar het hoogste punt is 34 km, bij elke km staat een bordje met de hoogte en het gemiddeld stijgingspercentage over die km, handig dan weet je waar je aan toe bent. Het zijn eigenlijk 2 klimmen gescheiden door een vlak stuk van een paar km. Het ging me goed af. Ik stopte wel af en toe voor een foto en on de benen even rust te geven. Het weer is prima goed zicht en nog niet te warm. Daarbij komt dat de omgeving fantastisch mooi is. Precies om 12 uur was in bij de top. Na een Cortado ging het met de snelheidsbegrenzer naar beneden, ik had wel mijn Jack aangedaan, hoge snelheid, wat lagere temperatuur en weinig inspanning maakte het koud. In Sabiñánigo ben ik gaan lunchen, eerste tapas de vakantie.
Uiteindelijk bestemming voor vandaag is Murillo de Gállego. In dit gebied staan de fantastische rotspartijen van Mallos de Riglos, hier ben ik ook in 2016 geweest maar toen doorheen gereden nu overnacht ik er.
Het stuk tussen Sabiñánigo en Murillo de Gállego is heel bergachtig en dus veel klimmen. Maar de beloning een camping heeft uitzicht op deze fascinerende rotspartijen.
Het was een lange dag, waarschijnlijk de langste in deze vakantie, maar door alle indrukken was het een van de betere dagen. morgen door Zaragoza.

De link naar de Garmin track