Dag 10: Cazaubon naar Lestelle-Bétharram

Dag 10: Cazaubon naar Lestelle-Bétharram

Ook afgelopen nacht weer heel veel onweer en regen, maar uiteindelijk prima geslapen en tegen de tijd dat ik opstond was het droog.
Het is maandag, de bakkertjes en barretjes zijn weer vroeg open. In Nogaro stop ik dan ook voor ontbijt. Het gaat fietsen gaat tot nu toe verrassend makkelijk. Toen ik in 2016 naar Lissabon ging was het stuk naar Pau heel erg zwaar, toen was ik via de oost kant van Frankrijk gefietst. Via de westkant van Frankrijk gaat aanmerkelijk eenvoudiger. De wegen zijn heel rustig en hebben niet extreem veel hoogte verschil. Alleen heb ik nog niet zoveel waterkraantjes onderweg gezien.Bij “Rabastens de Bigorre” op de markt wat verse abrikozen gekocht en dat met een kopje koffie op een terrasje opgegeten.
10 km voor Tarbes op een pad langs een snelstromende rivier L’Adour. Tarbes is de eerste behoorlijk stad die ik de afgelopen dagen heb gezien. Als je Tarbes uit fietst zie je in de verte de Pyreneeën.
Volgende stop is Lourdes, daar had ik weinig verwachtingen bij. Zodra je in het centrum bent zie je de enorme hoeveelheid toeristische winkeltjes, wat ze onderscheidt is dat ze allemaal lege flesjes en zelfs lege jerrycans verkopen. Eenmaal bij de kathedraal is het indrukwekkend, naast de toeristen die er rondlopen zie je mensen die in rolstoelen zitten en naar de kathedraal worden geduwd en hele bedevaart stoeten. Ik zag een bedevaartsoord stoet uit Italië voorbij lopen.
20 km voorbij Lourdes heb ik een camping gevonden aan de rivier “ La Gave de Pau”.
Morgen de koninginnenrit de Pyreneeën over.

De link naar de Garmin track

4 reacties

 • Anoniem

  Hoi Peter,
  De meeste wonderen zijn de wereld inmiddels wel uit. We lezen tenminste niets over mensen die na het bezoek aan Lourdes hun rolstoel verkopen en vrolijk dansend naar huis gaan…. Als dat water zou werken zou je dus ook een hele 2e hands markt verwachten met overbodig geworden ‘hulpartikelen’.
  Beetje onweer en vooral regen in de nacht zou hier ook geen kwaad kunnen, alles is hier kurkdroog.
  Succes morgen in de Pyreneeën.
  Chris en Brenda

  • Hallo Chris, Brenda,

   Dankjewel.
   Het heeft hier de afgelopen 2 nachten ook niet veel geregend. ‘s morgens waren de straten gewoon droog. Ik heb mijn regenkleding en hoezen voor mijn tassen ook nog niet gebruikt en ik verwacht dat als ik morgen aan de andere kant van de Pyreneeën ben dat het niet meer gaat regenen.

   Groeten Peter

 • John Hegman

  Hey broer, Lourdes, lijkt me inderdaad interssant om veel redenen! Dat je doorrijdt is ook heel logisch. Zelf zijn we het weekend naar wijk aan zee geweest, erg leuk, het weer was prima, mijn schoonouders 60 jaar getrouwd, ook een hele prestatie! succes morgen

  • Hallo John,

   Nog gefeliciteerd met je schoonouders, ja 60 jaar is zeker een prestatiie.

   Groeten Peter