Dag 9: Saint-Émilion naar Cazaubon

Gisteravond kwamen tijdens het eten al zware onweerswolken opzetten en tegen 10 uur begon het te stormen, onweren en regenen. De hoeveelheid regen was niet veel en toen is opstand was het droog, wel zag je in de richting van Bordeaux nog zware wolken en bliksem. Die bui heeft niet voor de nodige verkoeling gezorgd, integendeel de wind is weg en het is nu heel benauwd.
De route gaat verder door de wijnvelden van Bordeaux het is zondagmorgen dus bijna geen mogelijkheden om ergens te ontbijten of koffie te drinken. Rond 11 uur, na bijna 80 km in het dorpje Bazas zijn er wat terrasjes open, misschien was het ook nog wel te vroeg voor de zondag. Vandaag hoorde ik het verhaal van Froome maar ik kan zeggen dat na 2 koffie het tempo er weer flink in zat.
Vandaag ook weer over een heel lang fietspad gereden, volgens mij was het ooit een oude spoorlijn omdat er bruggen en uitsparingen in rotswanden waren gemaakt. Thuis nog maar eens uitzoeken.
Als de tocht verder gaat, verdwijnen de wijngaarden en komen de bossen, enorme bossen. Door de warmte kan je het hars ruiken. De wegen door de bossen zijn heel lang en recht, niet echt afwisselend maar het schiet wel op.
Om half 3 ben ik in Labastide-d’Armagnac, dichtbij de beroemde “Chapelle de Notre-Dame des Cycliste” maar eerst lunchen op het pleintje bij de kerk.
De “Chapelle de Notre-Dame des Cycliste” is een kapel waar men voor de Tour de France gaat bidden voor een goed verloop,het hangt vol met wielershirts van bekende wielrenners waaronder Bernard Hinault en Eddy Merckx en vele andere. De Tour is er een paar keer langsgegaan, laatste keer was vorige jaar. Het was wel indrukwekkend om er doorheen te lopen maar door de enorme hoeveelheid shirts was het moeilijk om de bekende wielrenners eruit te halen. Ik heb nog wel wat geld in de collecte beker gedaan en natuurlijk een foto gemaakt.
Een half uurtje verderop ligt Cazaubon mijn eindpunt voor vandaag, mijn Touretappe zit erop voor vandaag ik ga weer lekker in het zwembad liggen on af te koelen, morgen naar Lourdes onderaan Pyreneeën.

De link naar de Garmin track