Dag 8: Mansle naar Saint-Émilion

Gisteravond kwam ik op de camping een Nederlander tegen en we riepen toen nog dat het een lekker rustige camping was, nou dat was tot 10 uur. Toen begon een soort van boerendisco, de DJ hoorde zijn eigen stem liever dan de muziek die hij draaide. Goed om half 3 was het stil. De wekker ging om half 6.
Niet echt Lekker uitgeslapen gaat het verder naar het zuiden, je komt onderweg steeds meer wijngaarden tegen en even later een bordje “Cognac links af”.
De Franse wegen zijn eigenlijk best wel fietsvriendelijk, de meeste auto’s blijven achter je rijden tot ze er echt langs kunnen, dat duurt soms wel eens te lang. Maar het staat ook vaak aangegeven dat automobilisten fietsers ruimte moeten geven.
En dan vandaag was er weer een fantastisch goed geasfalteerd fietspad van ongeveer 20 km door de bossen ten noord osten van Bordeaux, vreemde is wel dat ik al die tijd geen enkele fietsen op dit fietspad heb gezien
Het is zaterdag en dus zijn er veel dorpjes waar in de ochtend markt is, altijd een gezellige boel.
Vanuit de de bossen beland ik ineens tussen alle Château, dit is duidelijk de wijnstreek van Bordeaux. Een uurtje later bereik ik mijn eindbestemming voor vandaag Saint-Émilion 30Km ten oosten van Bordeaux.
De camping voor vandaag is een luxe camping volgens de kenners. Er zat een zwembad bij waar ik een groot deel van de middag in gelegen heb. Daardoor heb ik wel de wedstrijd Frankrijk – Argentinië gemist, maar die was op afstand goed te volgen.
Vandaag was wel de warmste dag tot nu toe met een gemiddelde temperatuur van 29 C en een maximum van 48 C

De link naar de Garmin track

2 reacties

 • Jelle

  Hi Peter,

  Ik heb gisteren eigenlijk pas je overzichtspagina ontdekt, leuk die gemiddelden. Jeetje wat een hoge maximum temperaturen, echt warm.. Dan is dat zwembad wel echt ff lekker na zo’n warme dag!
  Mooie foto’s weer, mijn favoriet van de dag, de ochtendzon foto met die mooie rechte weg naar het zuiden 🙂

  Groet, Jelle

  • Hallo Jelle, als je nog meer details van de fietservaring wilt weten kan je vía de link Garmin track alles te weten komen over temperatuur, snelheid, hoogte etc.
   Groeten Peter