Dag 7: Saint-Savin naar Mansle

Inplaats van wakker worden door de vogels was het vandaag het geruis van het snelstromend de rivier naast de camping. Het is dit jaar qua weer anders dan voorgaande jaren soms heb je zeker de eerste week kans op een regen of onweersbui. Dit jaar niet, het was de afgelopen dagen erg warm en het ziet er niet naar uit dat het niet gaat afkoelen, misschien dat er in de Pyreneeën nog wat koeler weer komt.
De route gaat in de ochtend langs de rivier La Vienne, langs is eigenlijk niet het juiste wordt omdat de route over het heuvelachtig deel langs de rivier gaat dus veel, heel veel klimmetjes die soms tot 10% gaan. Vandaag ook veel grind op de weg, dus rustig aan door de bochten. Het landschap is mooi maar eentonig. Na een Franse lunch was ik om half 4 bij mijn camping voor vandaag in Mansle

De eerste week zit erop en het ging best wel makkelijk. Ik heb de afgelopen maanden niet heel veel kunnen fietsen, maar ondanks dat ging het prima. Wel had ik de eerste dagen wat kramp, eerst in mijn benen later ook in mijn handen. De route was tot nu toe heel leuk en niet te moeilijk. Totaal heb ik nu 1163 Km gefietst en 6009 hoogtemeters gemaakt.
Morgen richting Libourne.

De link naar de Garmin track

2 reacties

 • Anoniem

  Hoi Peter,
  Je ligt al met al toch goed op schema. En hier in Holland hebben ze het al over de droogste juni maand sinds jaren. Dus niet alleen daar valt er weinig regen. Komende dagen gaan de temperaturen hier ook richting de 30. Ook weer een mooie omgeving daar. Succes verder en we zijn benieuwd naar het verdere verloop.
  Chris en Brenda.

  • Hallo Chris, Brenda,
   Je kan veel voorbereiden maar het weer krijg je zoals het is. Het betekend voor mij dat ik een soort tropenrooster fiets. Heel vroeg weg. Zorgen dat je rond 2 uur bij de eindbestemming bent en heel veel (water) drinken. Voor de fiets ervaring is het mooie weer natuurlijk fantastisch.

   Groeten Peter