Dag 6: Onzain naar Saint-Savin

Het is nog donker als de wekker gaat, de zon komt hier 45 minuten later op dan in Nederland. Vanwege de hoge temperatuur wil ik zo vroeg mogelijk vertrekken.
De Loire gaat vanaf Onzain naar het westen (Tour). Ik steek de Loire over en ga nu zuidwaarts. Even wat laatste foto’s van de Loire met de opgaande zon en dan verder.
Dit is wel het gebied van de mooie dorpjes en kasteeltjes. In Loches stop ik voor een kopjes koffie, hier staat (natuurlijk) Château de Loches.
Na zo’n 40 km kom ik bij “Réserve Naturelle Nationale de Chérine”.
Een mooi en rustig natuurgebied met veel meren en de bijbehorende natuur. Heerlijk om in te fietsen en ondanks de hoge temperatuur en het heuvelachtige landschap trap ik de km’s makkelijk weg.
Rond 1 uur zat ik nog maar 25 km van het geplande eindpunt van vandaag dus tijd genoeg om eens op zijn Frans te gaan lunchen. Ik stop in Douadic, een dorpje met 3 straten en stap het enige winkel/restaurant binnen. Het zag er (weer) verlaten uit, de eigenaar stuurde me naar achteren en daar was een simpel maar leuk restaurantje met een paar tafels gevuld met mensen. Ik heb hier uitstekend gegeten (Plate de Jour) inclusief kaas en wijn maar dat laatste heb ik naar niet gedaan wetende dat ik nog 25 km moet fietsen. Het enige wat ontbrak was een bankje in de schaduw waar ik even kon gaan liggen.
De laatste km’s waren toch wat zwaarder dan ik dacht de vier gangen lunch zat duidelijk in de weg. Maar rond half 4 was ik in Saint-Savin. Leuk klein dorpje aan het riviertje La Gartempe.
Nog even onder het moto “een gewaarschuwd mens telt voor twee” mijn voorblad schakelde steeds slechter, voor de trouwe lezer. Dit had ik ook onderweg naar Lissabon (2016-Dag 8: Bretenoux naar Moissac). Toen brak mijn versnellingskabel van mijn voorblad ook. Nu was de kabel nog niet gebroken maar stond wel op het punt te breken. Dus even op de camping een de versnellingskabel vervangen. Nu had ik wel een reserve kabel bij me. In 10 minuten was het probleem verholpen.

De link naar de Garmin track

4 reacties

 • Kitty

  Je trapt de kilometers weer lekker weg. Wat een prachtige foto van de ochtendzon.
  Succes de komende warme dagen.

 • Jelle

  Hi Peter,

  Mooie foto’s zeg. Weidse vergezichten, het ziet er nog redelijk vlak uit, of lijkt dat maar zo? En fantastisch weer!
  Klinkt goed hoor die uitgebreide lunches!
  Veel plezier komende dagen richting het nog warmere zuiden

  groet, Jelle

  • Hallo Jelle, de eerste dagen viel het klimmen wel mee, tot 1000 meter per dag. Het echte werk gaat over een paar dagen beginnen.