Dag 4: Pierrefonds via Parijs naar Etampes

Direct na verrek zit ik weer midden tussen de heuvels allemaal klimmetjes van 50-100 meter als een soort van ochtend gymnastiek. Je merkt dat je in de buurt van Parijs komt, de dorpjes worden groter.
Het is vaak een verrassing hoe bereikbaar grote steden zijn voor fietsers. Parijs is fantastisch goed te bereiken op ongeveer 20 km voor het centrum begint een fietspad langs een kanaal dat mij midden in het centrum brengt. Eenmaal van dat fietspad of kom je in de drukte van hartje Parijs.
Nu even de toerist uithangen, eerst naar Basilique du Sacré-Cœur dat is wel even klimmen om boven te komen en eenmaal boven ben je niet de enige (wel de enige op de fiets). Kiekje en dan maar even op een terrasje wat gaan drinken. Op naar de volgende toeristisch attracties in volgorde : Notre Dame, Place du Louvre, Champs-Élysées ,Arc de Triomphe en de Eiffeltoren en dat alles in 2 uur. Gelukkig hebben we de foto’s nog.
Rondfietsen in Parijs valt best wel mee, qua verkeer is het een gekkenhuis maar dat is in Amsterdam ook. Na een broodje ga ik snel verder maar eerst de stad uit.
Goed, de route Parijs in was fantastisch, Parijs uit was dramatisch in een uiterste poging om langs een rivier te blijven werden de zandpaden slechter en smaller. Dan schiet het niet echt op. Om 4 uur moest Frankrijk tegen Denemarken spelen misschien was het daarom wel rustig op straat. Tegen 5 uur heb ik net voorbij Etampes bij een mooie camping mijn tent opgezet. Het was een lange en warme dag.
Oh ja vanavond echte Franse Sushi gegeten.

De link naar de Garmin track

Een reactie

  • Jelle

    Hi Peter,

    Leuk ook een rondje Champs de Ellysee , mooi hoor Parijs en grappig dat het zo goed bereikbaar is op de fiets.
    Die sushi ziet er goed uit!

    Groet Jelle