Dag 3: Rumegies naar Pierrefonds

Vanmorgen niet wakker gemaakt door de wekker maar door de fluitende vogels, leuk maar ik had eigenlijk nog wel wat langer willen slapen. Tent en spullen ingepakt en gaan.
Vandaag gaat het niet meer langs rivieren maar over het glooiende landschap van noord Frankrijk. Op de wegen is het de eerste uren relatief druk, maandag ochtend spits. Dan gaat de route linksaf en ik beland op een kasseien weg die uiteindelijk 5 km lang blijkt te zijn. Alles op de fiets stuitert alle kanten op, dit soort wegen zijn niet echt leuk.
Na 35 km bij Cambrai is het tijd voor ontbijt en het eerste Franse stokbrood.
Ik heb altijd gezegd dat het noorden van Frankrijk niet leuk is dat klopt qua restaurantjes en barretjes die zijn er niet of nauwelijks te vinden maar met mooi weer is het landschap heel mooi, het is soms wel flink klimmen en als je boven bent zie je alweer de volgende heuvel maar het uitzicht is fantastisch.
Bij Saint Quentin is het tijd voor koffie en Pain au chocolat. Vandaar gaat het langs het kanaal van Saint Quentin verder.
Bij Noyon stop ik even on wat te drinken, ik ben niet de enige leuke oude stad net een mooie kathedraal. Daarna gaat het weer de heuvels in richting Pierrefonds, waar tot mijn verbazing een enorm kasteel staat je raadt het al “Château de Pierrefonds”.
De hele route vandaag tot Noyon, was precies dezelfde route als dat ik in 2011 naar Sevilla had gereden, ik had vandaag niet het idee dat ik de route al gereden had, laten we het er maar op houden dat het die dag in 2011 de hele dag regende, of zou ik wat minder op de navigatie moeten letten. Vanaf nu is het een andere route 😀. Morgen door Parijs!

De link naar de Garmin track

8 reacties

 • Ilse

  Leuk pap!! Ziet er heerlijk uit

 • Anoniem

  Die kasseien hebben in 2011 waarschijnlijk niet zo’n indruk gemaakt als dit jaar. Even terug gekeken naar 2011, maar toen was het ook droog en een lekker windje mee. Geen woord over 5 km stuiteren. Toch een iets andere route genomen? Of gaat jouw geheugen al net zo achteruit als het mijne? Maar zo te lezen heb je het nog steeds naar je zin en wat heb je liever: stuiteren in de regen of in het zonnetje? En voor dat slapen: oorproppen op de lijst voor volgend jaar! Succes en we kijken uit naar het vervolg.
  Chris en Brenda.

  • Goed bezig Chris!, toch nog eens even de route checken als ik thuis ben. Die kasseien moeten zijn blijven hangen, wat een weg. Oh en dat van die oordopjes. Dat is één van die 135 spullen op mij inpaklijst:-)

 • Patrick

  Hi Peter,

  Zoals beloofd ga ik je volgen via deze site,…………..leuk om je ervaringen te lezen.
  Ik ga binnenkort ook zo’n tocht maken met overnachting, alleen iets minder km, rondje Markermeer en een overnachting in Hoorn!

  Succes verder,

  Patrick.

  • Hallo Patrice, het goat natuurlijk niet om de km’s maar om het avontuur!
   Pas maarvop dat het niet verslavend wordt groeten Peter

 • M@rry

  Ha die Peter,
  Je bent weer lekker bezig en wat kunnen simpele foto’s toch ontzettend mooi zijn!
  Geniet er weer van.
  Groetjes,
  M@rry

  • Hallo Marry, ja het gaat weer lekker, dat van die foto’s. Vandaag heb ik in Parijs de toerist uitgehangen dus alleen standaard foto’s. Vanaf morgen weer het “simpele” werk. Groetjes Peter