Dag 2: Antwerpen naar Rumegies

Het was afgelopen nacht nog wel fris, maar na zo’n dag fietsen slaap je toch prima.
De route gaat vandaag verder langs de Schelde, leuke route met af en toe wat wegspringen konijnen. Nadeel van vroeg vertrekken op zondag is dat de pontjes nog niet varen. Dus de route moest wat worden aangepast.
Vlaams is toch wel een mooi taal, toen ik rond 9 uur ergens een broodje ging eten werd er gevraagd of ik er een groentje bij wilde. Na 2 keer vragen werd bedoeld of ik groente op mijn broodje wilde, eigenlijk best wel logisch. Broodje smaakte overigens prima.
Na een heuvelachtig deel ben ik na een uur weer op de geplande route. Het gaat nu langs de Dender, een mooi maar smal fietspad met soms wat tegenliggers dus oppassen. Op de markt bij Geraardsbergen is het tijd voor koffie. Geraardsbergen! Ja je weet wel, van de muur van Geraardsbergen bekend van de ronde van Vlaanderen. Ik ben de muur niet op gefietst, ik moest de andere kant op😜.
Dan gaat het verder de heuvels van oost Vlaanderen in, ook valt op dat steeds meer in het Frans staat aangegeven vanaf nu geen Nederlands meer.
Ondanks het heuvelachtige landschap zit het tempo er goed in. 10 km voor mijn eindbestemming vandaag stop in nog even in het mooie stadje Tournai (Doornik).daar geniet ik nog even van de eerste en waarschijnlijk ook de laatste Vlaamse friet van deze vakantie.
Bij de Belgisch Franse grensovergang heb ik eindelijk een punt van herkenning. Een monument van een douanier daar heb ik al eens een foto van gemaakt in 2011. Van de rest kan ik me weinig herinneren, ik weet wel dat het in 2011 zwaar bewolkt was en vandaag was het zonnig dan ziet alles er toch een stuk leuker uit.
Net voorbij de grens in het dorpje Rumegies, sla ik mijn tent op.

De link naar de Garmin track

6 reacties

 • Jelle

  Hi Peter,

  Mooi langs al die riviertjes, groene velden en stadjes en dorpen. en goed weer ook, nog steeds wind in de rug?

  En ja hoor daar zijn ze weer de foto’s van die lekkere broodjes, stukken taart en dergelijke. Krijg ik trek van en zin om op vakantie te gaan 🙂
  Gaat lekker zo, alweer in Frankrijk. Daar zijn vast ook lekkere broodjes, of worden het nu crepes…

  Groet,
  Jelle

  • Hallo Jelle,

   Ja nog steeds windje in de rug en dat is best lekker. Dat eten in Frankrijk zit wel goed mijn favoriet is toch de een verse Baguette.

 • Tom

  Ook vanuit Meoqui volgen we je nu! Ziet er prachtig uit! Succes en een goede en veilige reis!
  hasta luego!
  Tom

 • Rob Meijer

  Hi Peter, mis je niet die grote steaks uit Chihuahuha ( je eet alleen maar broodjes ?)

  • Die steaks mis ik wel een beetje. Die porties zijn hier niet al te groot en na een dag fietsen lust je wel wat