Dag 1: Haarlem naar Antwerpen

De dag voor vertrek is elk jaar wel wat druk. De laatste boodschappen halen, even de inpaklijst langs om er zeker van te zijn dat je niets vergeet. Ik zag trouwens dat er 135 dingen opstaan van een simpel schroefje tot de tent. Allemaal van die kleine dingen die je onderweg soms toch wel nodig hebt.

Vandaag weer om 6 uur vertrokken, het was een prima temperatuur en er staat een noord-westen wind dus “windje mee”. Het tempo zit er flink in, het eerste stuk naar Leiden gaat op de automatische piloot. Vanaf Leiden gaat het verder via Zoetermeer , Cappelle naar Dordrecht. Daar is ook de eerste stop. Het is half 10 tijd voor koffie.
Het stuk van Dordrecht naar Breda is zeker in het begin niet echt boeiend, als ik de Merwedebrug over ben sluit ik aan op de fietsroute naar Santiago de Compostela. Die route heb ik in 2011 gefietst toen in naar Sevilla ging. De route dit jaar is voor het overgrote deel anders dan de route naar Sevilla.
Vanaf Breda is het nog maar een klein stukje naar de grens, hoewel de grensovergang niet heel bijzonder is. Het is 2 uur als ik de grens passeer, weinig Belgen op de straat die zitten allemaal voetbal te kijken, België speelt tegen Tunesië.
De weg naar Antwerpen gaat vanaf Brecht via een Jaagpad, een fiets, wandel pad langs het kanaal er waren iets van 8 sluizen over een afstand van 20 km.
Eenmaal aangekomen in Antwerpen was het voetbal net afgelopen overal toeters en schreeuwende mensen, België had gewonnen.
Ben wel nog even door het centrum van Antwerpen gaan lopen mooie en op zaterdag ook een drukke stad. Net aan de andere kant van de Schelde is een camping daar ga ik de tent opzetten.
In de avond nog even naar het centrum van Antwerpen geweest om wat te eten.
Morgen door naar Frankrijk.

De link naar de Garmin track

6 reacties

 • Chris en Brenda

  Hey Peter,
  Dat windje mee kwam wel goed uit. Komende dagen draait ‘ie naar het noorden, dus je blijft ‘m voorlopig mee hebben.
  Succes en we blijven je volgen!

  Groeten Chris en Brenda.

  • Hallo Brenda, Chris, ja dat is best wel lekker windje mee hoewel je in het binnenland niet heel veel band de wond merkt maar alle kleine beetjes helpen

 • Ips

  Hi Peter,

  Geniet ervan! Heel veel plezier onderweg!

 • Jelle

  Peter, leuke foto’s. rivierenland is toch ook mooi. En de grote markt in Antwerpen, mooi. Nog lekkere biertjes gedronken?
  Was datr een fietstunnel onder de schelde door die laatste foto?
  Groet,
  Jelle

  ps fijne snelle website

  • Tsja, tegen niemand zeggen maar ik ben niet een Belgisch bierdrinker. Het enige wat ik lekker vind is de Kriek.
   Ja die tunnel is een fiets/voetgangers tunnel daar kan je met een oude lift of een nog oudere roltrap komen. Prima manier om naar de andere kant van de Schelde te gaan.