De Route

Aanstaande zaterdag 23 juni gaat ik weer op fietsvakantie, dit jaar naar Andalusië Cordoba en Granada in Spanje. Qua afstand ongeveer hetzelfde als vorig jaar, iets meer dan 3000 km.

In de afgelopen periode heb ik nog wel wat verbeteringen aan de fiets gedaan. Mijn aluminium bagagedrager die het vorig jaar heeft begeven is nu vervangen door een stalen Tubus Cargo Classic. Ook heb ik mijn handvatten vervangen door Ergon GP3 handvatten. Mijn fiets is er dus helemaal klaar voor.

De route gaat dit jaar via Breda, Antwerpen naar Parijs. In Parijs ga ik snel even langs de toeristische plekken (Check) daarna richting Orleans via de Loire verder zuidwaarts. Bij Lourdes ga ik de Pyreneeën over. In Spanje door Zaragoza ten oosten van Madrid naar Cordoba. Daar vandaan via Jaén naar Granada en dan naar Malaga waar op donderdag 19 Juli mijn vlucht vertrekt ook dit jaar weer met Transavia. De route in Belgie en Frankrijk is voor een kleine deel de route naar Santiago de Compostella de route die ik in 2011 naar Sevilla heb gefietst

Ik heb gepland om dit in ongeveer 19 dagen te fietsen, gemiddeld 160 km per dag. Ik heb 6 “reserve” dagen die ik afhankelijk van de situatie ga invullen, maar dat kan ook zijn dat ik in Malaga wat dagen aan het strand ga liggen 😀⛱.

Op de onderstaande kaart staat de exacte route (je kan tot straat niveau inzoomen)

Ik zal in België en Frankrijk hoofdzakelijk op campings overnachten. In Spanje zullen het hoofdzakelijk kleine hotels zijn, eten doe ik in restaurantjes en barretjes, ik fiets ook dit jaar weer business class 😉 en ook dit jaar is het motto weer : het is geen wedstrijd en de enige echte deadline is de vlucht naar Amsterdam op donderdag 19 Juli.
Het wordt weer een mooie rit en ik heb er ongelooflijk veel zijn in en  zal ook dit jaar weer mijn best doen om leuke foto’s en verslagen te maken.

12 reacties

 • John Hegman

  Lijkt me een mooie trip en ook een mooie uitdaging en prestatie als je bij je eindbestemming bent! Geniet er vooral van

 • M@rry

  Klinkt weer TOP! Kan niet wachten op de verslagen en de foto’s. Geniet er weer van. Gr. M@rry

 • Hans Slegers

  Ha die Peter, ik zit op dit moment te wachten op onze terugvlucht van Vancouver naar Amsterdam. Ik wens jou een hele mooie en vooral plezierige fietstoer toe. Ik ga je zeker weer volgen en ben zeer benieuwd naar alle fantastische belevenissen.

  Groet, Hans.

  • Hallo Hans, we lopen elkaar net mis maar ben heel benieuwd, naar je verhalen van je trip door Canada. Spreek je na mijn vakantie, maar eerst ga ik nog even een stukje fietsen.

 • Ronald Wijers

  Een mooie, bijna kaarsrechte route naar beneden! Ik kijk uit naar je verslagen. Ik hoop op mooi weer voor je.
  Geniet ze!

  • Hallo Ronald, het wordt weer een leuke tocht en dat van die rechte lijn, daar zal ik nog weleens op terugkomen

 • Anoniem

  Peter
  Goede reis en veel plezier.
  Ik ga je verslagen volgen.
  Groet wilbert

 • Jelle

  Hi Peter, beetje late reactie op je vooraankondiging… maar het ziet er weer verzorgt uit
  Het lijkt me een mooie route, ennu die rechte lijn, tja….
  Veel plezier en veel veilige mooie kilometers toegewenst!
  Groet, Jelle

  • Hallo Jelle, leuk dat je er weer bij bent. Dat van die rechte lijn daar merk ik tot nu toe niet veel van. Groetjes Peter