Dag 21: Koroni naar Kalamata

Gisterenavond heb ik in de haven van Korine wat gegeten, het was een hele gezellige en mooie locatie. De zon de en achter de bergen verdwijnt, het uitzicht over de baai richting Kalamata en prima eten.
Het is zondag in Griekenland maar in de barretjes is het zoals elke andere dag. Er zijn vooral oudere Griekse mannen die achter een Frappé met een glaasje water zitten.

Vandaag het laatste stuk naar Kalamata.
Het is ook vandaag geen mega afstand hoewel je het met die bergen hier nooit weet. Omdat ik niet heel lang moet fietsen ben ik een uurtje later vertrokken je merkt meteen aan de temperatuur het is al weer flink warm. De weg naar Kalamata is niet bijzonder, wat wel opvalt is dat er in Griekenland niet veel wielrenners zijn op een zondagmorgen dit was in de andere landen die ik bezocht heb wel anders.
Nu ben ik al eens in Kalamata geweest maar kan mij daar niet veel meer van herinneren, nu valt er ook niet veel te zien in Kalamata, er is een grote jachthaven en een oud en nieuw centrum. Het is zondag dus alles is dicht er is hier geen koopzondag. Ik ga van de week nog maar een keertje langs als alles open is er zal vast wel een markt zijn.
Als lunch heb ik stukjes varken van het spit wat volgens een restaurant eigenaar de specialiteit van Kalamata is, daarna ben ik doorgefietst naar een camping op 10km afstand van het vliegveld en 25km van Kalamata. Om de bereikbaarheid van het vliegveld te controleren ben ik er nog wel even langs het vliegveld gefietst. Prima bereikbaar het is iets,maar niet veel groter dan het vliegveld in Swaziland 🙂
Op de camping heb ik een prachtig plekje gevonden op 5 meter van het strand dus zeezicht gegarandeerd naast een restaurant is er niet veel meer op deze camping maar ik heb ook niet veel meer nodig, ik kan de zee constant horen en zien.

Toen ik de tent opzette merkte ik wel dat er een soort van leegte ontstaat, het fiets avontuur is zo goed als afgelopen. Donderdagmorgen vlieg ik weer terug naar Nederland. Om het een beetje af te bouwen ga ik de komende dagen nog wel naar wat dorpjes hier in de buurt om daar op een pleintje een kopje koffie te gaan drinken. Uitrusten hoeft niet, relaxen deed ik eigenlijk elke dag al.

De komende dagen zijn er geen verslagen, donderdag maak ik het laatste verslag met daarin de reis van Kalamata naar huis en een korte samenvatting over de afgelopen 3 weken.

En hier weer de link naar de Garmin track

16 reacties

 • John Hegman

  Dat wordt toch wel een beetje afkicken de komende dagen, je plek is prachtig. Zelf ben ik vanmorgen met Kitty naar Zandvoort gefietst voor een ontbijtje plus. Ik had mijn tennisracket meegenomen en heb nog even lekker mer Rutger getennist, heerlijk weer vandaag. Geniet van je laatste dagen, je hebt een geweldige prestatie geleverd!

  • Dat wordt zeker afkicken maar ik denk ook weer opstartproblemen als we ik volgend weekend weer meedoe met tennissen. Ik ga nog even door met genieten hier

 • M@rry

  Je hebt het weer gered. Wat een prestatie. Topper dat je bent! Wat een geweldig plekje heb je om de laatste dagen door te brengen. Geniet nog van de laatste dagen, maar dat gaat je zeker lukken. Mooi land, gezelige mensen, lekker eten met een biertje erbij en een heerlijk zonnetje. Betere ingrediënten kan je niet hebben.

  • Haha Marry, dankjewel hoewel ik niet denk dat het een vraag zou zijn of ik het zou redden, maar er is natuurlijk altijd een mogelijkheid voor mechanische problemen zoals mijn bagagedrager dit jaar.
   Ze hebben hier op deze camping ook zelf gemaakte Rosé prima alternatief voor dat biertje bij het avond eten 🙂

 • Leny en Piet

  Hoi Peter. Dank je wel voor alle gezellige verslagen en de mooie foto’s. Wij hebben er van genoten. Geniet nog even van de zon en de zee en een goede terugreis. Een groet van Piet en Leny

  • Hallo Piet en Leny ,
   Dankjewel ik vond het leuk om te doen en leuk dat jullie het weer allemaal volgde. Groeten Peter

 • Godfried en Marianne

  Peter weer een mooie reis en leuke verslagen! Was het fietsen overal “redelijk veilig”qua verkeer? groet Godfried

  • Hallo Godfried, qua veiligheidvond was Duitsland en Zwitserland natuurlijk geen probleem. Italië is het oppassen rond de grote steden o.a. Ancona en dan algemeen de tunnels in Italië vond ik onveilig. Iedereen fietste er en er was een lijn op de weg maar de tunnels waren niet heel goed verlicht. Ik had dan nog wel mijn verlichting aan maar het snelheidsverschil was best wel groot.
   Griekenland viel mee, op een aantal provinciale wegen was een soort van vluchtstrook waar ook traktors op reden. Daar was prima te fietsen.
   Leuk dat je het weer allemaal volgde. Groeten Peter

 • Sierk Goedemoed

  Hi Peter, leuk verslag en weer een fantastische reis. Tot snel. De koffie frappe staat klaar 😉

  Groeten, Sierk.

  • Hallo Sierk, alles was in het kader van het maken van stappen 🙂 Die belofte van de Frappé klinkt goed. Spreek je volgende week. Groeten Peter

 • Jelle

  Hi Peter,

  Lekker nog een paar dagen fietsen zonder bagage 🙂 Geniet van je laatste dagen!!
  Het was heel erg leuk om je verslagen te lezen en je foto’s te bekijken en op die manier je reis een beetje mee te beleven!

  Groet,
  Jelle

 • Chris Bos

  Hoi Peter,

  Inderdaad weer een hele prestatie, maar dat viel te verwachten. Geniet nog even van de resterende tijd.
  Het was weer leuk en interessant om je op deze manier te volgen.
  Zie je volgende week waarschijnlijk wel weer.

  groeten Chris

 • Rodrigo

  Hi Peter, nice pictures and amazing trip. “Excelente Viaje”
  Greeting.
  Rodrigo

  • Hola Rodrigo,

   I hope that you were able to follow the Dutch stories or did you try to use the google translate function?
   See you in Mexico then we can discuss the cycling trip with a Tecate beer

   Saludos Peter