Dag 20: Kyparissia naar Koroni

Het is best al druk op de weg als ik om 6 uur vertrek vanuit Kyparissia , ik zag het gisteren op de route al een beetje, er zijn minder wegen hier in het zuiden van de Peloponnesos maar er zullen voor vandaag niet veel smalle weggetjes zijn om over te fietsen en ik zal dus meer van de wat drukkere doorgaande wegen gebruik moeten maken.
Eerste stop is in Filiatra waar een bijna exact kopie van de Eiffeltoren staat.
Verder naar het zuiden rijdt ik langs tientallen kilometers olijfbomen. Vlak voor Pylos rijdt ik door Gialova, dat tegenover Pylos aan dezelfde baai ligt. Net voor Pylos nog een flinke klim en dan een fantastisch uitzicht op de baai en Pylos. Onder een grote boom is een terrasje mooie plek voor een kopje koffie met het Haarlems dagblad.
Het is 9 uur en heb er al ruim 50km opzitten dus dat heb ik wel verdiend.
De volgende 50km gaan veel minder snel, het is al vaak gezegd je weet nooit echt wat je moet verwachten qua klimmen en dat is misschien maar goed ook.
Vanaf Pylos tot aan de oostkant van het puntje van de Peloponnesos was het alleen naar klimmen met een hoogste punt van 350 meter en totaal meer dan 1000 hoogtemeters en dat al voor de lunch. Eerst naar Methoni een van de vele mooie dorpjes aan een baai met een oude vesting en daarna door naar Koroni ook een oud vesting dorpje met hele smalle straatjes zo smal dat er echt overal borden hangen “Verboden voor caravans”. Net buiten Koroni heb ik ook een mooie camping gevonden met zwembad daar ga ik de rest van de dag doorbrengen. Het fietsen tussen 1 en 5 is vanwege de hitte en ontbreken van de wind een hele uitdaging. Maximum temperatuur vandaag gemeten op de Garmin was 46C en dat was tijdens de laatste klim 🙂

En hier weer de link naar de Garmin track