Dag 19: Glifa naar Kyparissia

Er is niets fijner dan ’s morgens vroeg te vertrekken en meteen het eerste half uur te moeten klimmen. Nu zijn deze klimmetjes wel goed te doen en eenmaal op het hoogste punt heb je een mooi uitzicht op het eiland Zakythos. Iets verder een dorpje met op de hoek een bakkertje voor koffie en een nog warm pudding broodje. Nu moet wel toegeven dat na dat eerste klimmetje er niet veel klimmetjes meer waren, maar dat weet je nooit van te voren.
De volgende stop was Katakolo, ik was niet de enige die een bezoekje wilde doen aan dit dorpje toen ik kwam aan fietsen was er ook een enorm cruiseschip wat net het haventje binnenkwam een enorm aantal autobussen stond te wachten om de mensen te vervoeren. Het dorpje zelf was niet heel bijzonder. Veel terrasjes en nog weinig authentiek. Ik heb de stop ook maar even overgeslagen en ben In Pyrgos wat gaan drinken. Het valt me hier wel op de het in het heuvelachtige gebied rond Pyrgos heel erg groen is. Daarna door naar Kyparissia
Net voor Kyparissia zij we 15-20 jaar geleden een aantal jaren achter elkaar op vakantie geweest bij de familie Kasimis. Zij hebben daar appartementjes aan het strand. Het was wel even zoeken maar uiteindelijk had ik de plek gevonden de vrouw die eigenlijk de zaak beheerde herkende mij meteen ik haar ook. Er was in al die jaren eigenlijk niet veel veranderd de plek, de mensen, zelf het Engels was nog hetzelfde. Het was een hele leuke ontmoeting waarbij een hapje en een drankje natuurlijk niet ontbrak.
Net voorbij Kyparissia had ik een hotelletje gevonden, ik heb daar toch nog wat aan mijn bagagedrager gesleuteld en ben toen lekker naar het strand gegaan en ’s avonds lekker het dorp in. Morgen naar het uiterste puntje van de Peloponnesos (in ieder geval voor deze rit)

En hier weer de link naar de Garmin track