Dag 18: Rio naar Glifa

Ik heb gisterenavond nog wat gepuzzeld en besloten om de afstand in 4 etappes i.p.v 3 etappes te fietsen. Dat betekent dat ik rond 2-3 uur op mijn bestemming ben een soort van tropenrooster en ik had toch 3 dagen “reserve” daar blijft nu 2 dagen van over.
De route naar Kalamata heb ik zo gepland dat ik langs zoveel mogelijk kustplaatsen fiets. Het is dus zeker niet de kortste of snelste weg.
Vandaag is de eerste stop in Patras, we zijn hier vaak met de boot uit Italië aangekomen.de stad zelf is niet veel veranderd het is wat commerciëler geworden. Er is een mooie winkelstraat met opvallend veel koffietentjes. Tijd voor ontbijt.
Net buiten Patras aan de westkant is een compleet nieuwe terminal gebouwd met een directe aansluiting op de snelweg, dat is wel een hele verbetering t.o.v. de oude terminal die lag midden in het centrum van Patras.
Al snel ben ik uit Patras en rijdt ik op hele rustige wegen met een lekker windje en vooralsnog weinig klimmen.
Eerste dorpje aan de kust is Kato Achea, toerisme bestaat hier nog niet, het is een vissersdorpje. Ik ben qua koffie overgestapt op de Griekse espresso Frappé omdat dit eenvoudiger te bestellen is en met deze temperaturen goed drinkbaar is.
Daarna langs een enorme rots partij naar Kalogria (gelukkig kon ik er langs en moest ik er niet overheen) vandaar naar Kilini in het uiterste noordwesten. Vanuit hier vertrekken de Ferries naar o.a. Zakynthos wat hemelsbreed 25 km hier vandaag ligt. Naast veel lege restaurantjes is er momenteel niet veel te beleven.Na de lunch ga ik door naar de camping in Glifa, aan de noordwest kant van de Peloponnesos. De camping is van alle luxe voorzien een heel mooi groot zwembad en op nog geen 100 meter van het strand daarbij ook nog een prima restaurant. Hier ga ik de rest van de dag niets doen. Morgen naar Kyparissia.

En hier weer de link naar de Garmin track

2 reacties

 • Chris

  Hoi Peter,

  Lijkt me ook niet prettig om te moeten fietsen met 40 gr. In de ochtend zal het ongetwijfeld nog wat koeler zijn en ook omdat je langs de kust rijdt, maar na de middag gaat het waarschijnlijk snel omhoog met de temperatuur.
  Mooie omgeving.

  Succes de laatste etappes.

  Gr. Chris

  • Hallo chris, ja het is best wel warm. Aan de andere kant verwacht ik dat ik de “vrije” dagen toch niet kan stil zitten. Dan kan ik beter alvast maar wat gaan afbouwen en een middagje aan het zwembad of strand is niet heel vervelend. en proberen te doen waar ik eigenlijk heel goed in ben 😉