Dag 17: Preveza naar Rio

Woensdag, ik was weer vroeg weggegaan omdat er een tunnel is na Preveza en daar wil ik met niet teveel verkeer doorheen, dacht ik. Toen ik bij de tunnel was stond er een bord dat je er niet mocht fietsen prima, dan loop ik er was een breed trottoir, na een paar honderd meter werd ik terug gehaald. Er mogen geen fietsen door. Nog geen 5 minuten later werd de tunnel afgesloten omdat er een traktor doorheen moest, voor mij een mooie gelegenheid met de traktor mee te fietsen, maar nee dat mocht ook niet.
Er zullen wel niet veel fietsers van deze route gebruik maken. Voor alle duidelijkheid er is geen pont en de fiets mag niet mee de bus in. Omfietsen is minimaal 100 km!
Uiteindelijk na een half uurtje wachten kwam er een wagen met een aanhanger fiets in de aanhanger en zo de tunnel door. Onderweg wat met de chauffeur gepraat hij vertelde dat ze zo 2-3 fietsers per dag door de tunnel transporteren, beetje omslachtig maar wel goed en Safety first. Na dit kleine oponthoud ging het verder langs weer een fantastische weg langs de kust deze keer zonder grote klimmetjes maar wel weer met een mooi uitzicht. In Mitikas was de koffie stop, een leuk dorpje tegenover het eilandje Kalamos.
De temperatuur loopt op maar je merkt wel dat je langs de kust fiets omdat er toch wel regelmatig een “fris” windje van zee komt.
Om 12 uur ben ik in Astakos wat gaat eten, maar even snel wat eten gaat natuurlijk niet in Griekenland. De souvlaki met tzatziki smaakte prima. Daar begint het klimmen toch weer een beetje en dat op het heetste tijdstip van de dag dat was wel zweten. Maar dat is wel het mooie van lange afstanden het landschap blijft nooit hetzelfde toen ik na flink wat klimmen op het hoogste punt was zag ik voor me uit uitgestrekte laagvlakte dat was een lekker vooruitzicht.
Ik had me wel wat verkeken op het laatste stuk naar de Rio–Antirrio brug. Daar moest ook eerste nog flink voor geklommen worden, de tol weg ging trouwens door de bergen heen. Eenmaal bij de brug aangekomen wilde ik er overheen fietsen, je kon ook met de pont maar nee ik wilde er overheen fietsen. Nou dat heb ik geweten toen ik eenmaal wist hoe je op het voetpad kon komen was het rechtervoetpad gesloten. Ik weer helemaal terug en de linkerkant geprobeerd dat ging wel, maar deze brug is niet voor fietsers gemaakt te moet je fiets zo’n 40 treden omhoog en naar beneden tillen en dat met alle bagage. Maar goed het is gelukt. Maar ik heb vandaag wat met tunnels en bruggen 🙂 Toen ik bij de camping in RIo (5km boven Patras) was aangekomen bleek deze gesloten te zijn een hotel 100 meter verderop had nog een kamer vrij dus dat was snel opgelost. Terwijl ik dit schrijf zit ik heerlijk aan het strand met een Griekse salade en Giros Pita en een biertje.
Morgen wat minder kilometers en dan verder naar de westkant van de Peloponnesos.

En hier weer de link naar de Garmin track

6 reacties

 • John Hegman

  Je had al aangekondigd dat dit een lange(re) rit zou worden, dat is het ook geworden lijkt me, best avontuurlijk, zelfs voor jou, geniet maar van je biertje, succes morgen

  • Ja was best wel een avontuur vandaag, met name het laatste stuk naar de brug en de uitdagingen om over die brug te gaan had ik niet zien aankomen. Maar ik had nog voldoende tijd om heerlijk aan het strand wat te gaan eten met dat verdiende biertje

 • M@rry

  Wat een fantastische tocht heb je weer gemaakt tot nu toe. Ook Griekenland is mooi en het eten heerlijk! Dat wordt nog een paar dagen genieten….
  Groetjes
  M@rry

  • Hallo Marry, Griekenland is gewoon een vakantie land dat merk je aan alles. Het weer, het eten en zelfs de Grieken. Ik ga zeker de resterende tijd vakantie houden en een beetje fietsen tussendoor 🙂

 • Jelle

  Peter,

  Echt mooie uitzichten, mooi hoor die zee met al die landtongen, eilanden enz. Het ziet er heerlijk uit. Ook de foto’s van dat eten, ik krijg er trek van 🙂

  Groet,
  Jelle

  • Hallo Jelle, ja dit deel van Griekenland is echt heel mooi alleen een beetje bergachtig en dat eten in Griekenland is echt fantastisch dat gaat mij voorlopig niet vervelen.

   Groet Peter