Dag 16: Igoumenitsa naar Preveza

Het was wel een kort nachtje afgelopen nacht, om 5:30 (4:30 NL tijd) werd omgeroepen dat we binnen een half uur bij de haven zouden zijn, het is nog donker buiten. De boottocht zelf was prima met zonsondergang hebben we de haven van Bari verlaten daarna wat eten en daarna wat geslapen.
Nadat de fiets weer opgetuigd was kon ik van boord, tot de uitgang van de haven was het druk met vooral vrachtwagens maar die namen de snelweg ik ging linksaf via de kustweg. Wat al meteen opviel was de rust, er reden nauwelijks auto’s, ok het is 6 uur in de morgen maar Italië was veel drukker. Na 10km een kleine dorpje in een baai met een bakkertje en cappuccino 🙂
De Griekse kust is heel anders de de Italiaanse oostkust, in Italië was het overwegend vlak. In dit deel van Griekenland is het heel rotsachtig het wordt dus veel klimmen en dalen.
Ik heb bewust voor de kustweg gekozen wetende dat er veel geklommen moest worden dat klimmen klopte maar het uitzit was fantastisch zeker in het begin waren er ook veel wielrenners die in dit gebied tochtjes maakten.
Rond 10:30 uur was ik in Parga, een mooi maar wel heel toeristisch dorpje in een mooie baai. Van mijn Griekse college Stathis heb ik een aantal “Must See” plaatsen gekregen Parga was er één van.
Het klimmen hielt maar niet op met de lunch had ik al 1340 meter geklommen al merk je wel dat het allemaal veel makkelijker gaat, maar zoals ik al vaker heb verteld, juist door die klimpartijen krijg fantastische vergezichten zie de foto’s.
In Kato Riza eet ik mijn eerste Giros Pita van deze vakantie en zeker niet de laatste. Ze hebben hier wel een aparte interpretatie ban alcoholvrij bier, in 2 restaurants heb ik nu al meegemaakt dat ik om een alcohol vrij biertje vraag (ik moet nog fietsen) en dat ze dan vertellen dan de 5%Vol de alcoholvrije variant was 🙂 toen maar wat anders besteld fietsen met een biertje op heb ik slechte ervaring mee.
Ik had voor vandaag niet veel kilometers gepland omdat ik geen idee had hoe ik de boottocht zou “overleven”. Uiteindelijk het door de vele hoogtemeters vandaag ook wel goed.
Rond 3 uur was ik bij een mooie camping in Preveza met een heel mooi zwembad, daar heb ik heerlijk de middag doorgebracht met een beetje zwemmen en in de zon liggen. Over die zon, het was vandaag wel extreem heet, zolang je maar fietste maakte dat niet uit maar als je maar even stil stond of heel langzaam een berg op morst, dan gutste het zweet eraf. Hoog tempo fietsen is eigenlijk de beste remedie tegen deze hitte, maar ja dat lukt niet altijd. Dus morgen weer vroeg fietsen en dan naar Patras, van de nog testerende dagen wordt morgen de laatste lange rit.

En hier weer de link naar de Garmin track

4 reacties

 • Jelle

  hi Peter,

  grappig zo’n geitenkudde (of waren het schapen?) op de weg; die laten altijd zo’n mooi keutelspoor achter 🙂 en mooie strak blauwe luchten met mooie baaitjes. Lekker hoor, je bent alweer in Griekenland, op de fiets! in 15 dagen!! Nog mooie veilige kilometers toegewenst Peter.

  Groet, Jelle

  • Hallo Jelle, het waren geiten en volgens mij een zelfsturende kudde. Er was niemand bij die de geiten begeleide tot grote wanhoop van de automobilisten..
   Groeten Peter

 • John Hegman

  Goedemorgen broer
  succes vandaag, voornamelijk met de hitte lijkt me. Hier is het trouwens ook wel aardig weer, maar dat terzijde. Het blijft toch wel een apart idee dat je helemaal naar Griekenland gefietst bent. Zet hem op!

  • Hallo Broer, het is ook wel een beetje raar om hier te fietsen en er zijn hier volgens mij niet veel vakantie fietsers hoewel het land heel mooi is maar inderdaad de temperatuur is wel een ding. Vooral blijven fietsen is het antwoord 🙂