Dag 13: Tortoreto Lido naar Campomarino Lido

Het is zaterdag en ineens ben ik niet meer een van de weinige fietsers, de racefietsers van Italië gaan de weg op, het doet me wel deugd dat ze over dezelfde soms drukke, soms slechte wegen fietsen hoewel ik nog steeds moet wennen aan het rijden in tunnels, voor de Italiaanse fietser is het blijkbaar normaal ik vind het op zijn zachts gezegd wat ongemakkelijk. Je rijdt als fietser gewoon op de weg naast de auto’s en ik heb dan nog verlichting op de fiets, het is dus erg oppassen en vooral zorgen dat je weer snel uit de tunnel bent.
Eerste stop vanochtend is in Pescara ook hier weer een lange boulevard met een mooi fietspad ernaast en dat voor ongeveer 20km. Ik zie nu ook de eerste bordjes naar Bari maar daar verwacht ik pas maandag te zijn.
Er zijn routes waar je van te voren weet dat het mooie routes zijn zoals in Zwitserland. Het stuk tussen Pescara en Vasto was een route die onverwacht mooi was. Het was heuvelachtig langs de kust met af en toe een heel mooi uitzicht daarnaast was er niet veel verkeer, er waren wel veel wielrenners op dit stuk van rond de 70 km. Langs deze kust staan een vissershutten op palen, “Trabocchi” genoemd, dit gebied heet “Costa dei Trabocchi” (even opgezocht)
Het tempo zit er ook vandaag weer goed in dat komt deels door het weer, het is half bewolkt en niet te warm met de lunch heb ik er al ruim 120 km op zitten.
In het laatste stukje voor vandaag rijd ik nog wat rond in Termoli, daar staat nog een kasteel uit 1240. Daarna rijdt ik door naar de camping voor vandaag in Campomarino. Na het wassen van de dienstkleding ben In de middag ben ik nog een paar uurtjes naar het strand geweest op een rustig stuk net achter de camping.

En hier weer de link naar de Garmin track

2 reacties

 • Jelle

  Peter,

  Leuk die vissers op palen, lijkt me wel wat een weekje 🙂
  Mooi daar ook zeg, Succes, bijna in Grecia.

  Groet, Jelle

 • M@rry

  Italië is ook wel erg mooi hoor! Misschien dat we toch ook maar een keer die kant op moeten. Weliswaar niet op de fiets 😉

  Groetjes,
  M@rry