Dag 20: Évora naar Lissabon

Gisterenavond in het restaurant van de Camping de wedstrijd gekeken met overwegend Portugezen en een paar Engelse.
Toen Ronaldo uitviel werd de sfeer wat minder. Maar toen in de verlenging de 1-0 werd gescoord ging het dak eraf. De gekte werd natuurlijk nog groter toen het eind signaal klonk, toen ging iedereen los. In de stad werd vuurwerk afgestoken en auto’s reden tot diep in de nacht rond met juichende mensen. Zelf heb ik het niet heel laat gemaakt omdat ik met zonsopkomst verder wilde. Het laatste stuk naar Lissabon is nog ongeveer 140 km is.
’s Morgens vroeg stond er al stevige noorden wind, maar de temperatuur was een stuk lager dan gisteren. In de barretjes waar ik koffie ging drinken stond de tv aan en daar ging het natuurlijk maar over een ding.
Het landschap werd wat vlakker en ik moest vandaag behoorlijk wat slingeren om de snelwegen die naar Lissabon gaan te ontwijken. Wel had ik wat meer hoogte verschil verwacht, maar dat kan natuurlijk ook gewenning zijn.
Hoe dichter bij de kust des te meer vakantiewoningen je ziet, dan verdwijnen ook de barretjes waarschijnlijk omdat de vakantiewoning niet permanent bewoond worden.
Uiteindelijk bij Costa da Caparica vind ik een camping. Dit is 15 km van het centrum van Lissabon verwijderd aan de overkant van de Tagus rivier, hier blijf ik t/m vrijdag. Wel ga ik nog wat uitstapjes makken, route naar het vliegveld voor fietsen. Het kan vaak lastig zijn om op de fiets bij de terminal te komen. Dagje Lissabon en nog een ochtendje langs de noordkust fietsen. Daar schijnt een leuk fietspad aan de kust te zijn. De rest van de tijd ga ik lekker op het strand liggen en genieten van de koude Atlantisch oceaan.
De link naar de Garmin track