Dag 19: Mérida naar Évora

Het is vannacht niet echt afgekoeld toen ik om 7 uur vertrok was het nog steeds 28 graden. Ik heb ook niet echt lekker geslapen maar vandaag naar Portugal.
Nu weet je nooit hoe de route wordt maar vanmorgen was het vlak dus weer lekker doortrappen, ontbijt was in Montijo en daarna door naar de grensstad Badajoz in dit deel stond het vol met perzikbomen, ik dacht eerst pruimen omdat er ook veel paars waren. Maar later herkende ik de perziken.
Rond 11 was ik bij de grens en hup een uur vroeger, 1 uur tijdsverschil.
Terwijl aan de Spaanse kant een overvloed aan dorpjes en dus barretjes was dat aan de Portugese kant een stuk minder ik kwam dus ook nog even zonder water te zitten en dat was met die temperatuur niet heel fijn. Uiteindelijk in Alandroal wat gevonden daar werd ik nog wel geconfronteerd met het feit dat Portugees iets heel anders is dan Spaans, dus Google translate moest er aan te pas komen om het menu te vertalen.
Het landschap was weer wat heuvelachtiger geworden met af en toe wat stevige klimmetjes.
Vanwege de droge lucht en de hoge temperatuur met een warme wind had ik na de lunch wel het gevoel dat ik in een droogtrommel fietste die soms ook nog eens gevuld was met naaldbomen (de hars lucht). Het was nu vooral regelmatig stoppen vanwege de vele klimmetjes was dat bijna om de 15-20 km. Dan ijsje of wat drinken en waterflessen bijvullen. De pleintjes van de dorpen die ik passeerde werden voorbereid voor de finale Frankrijk-Portugal.
Op de camping in Évora was het wat rustiger bij de TV. Nu maar hopen dat Portugal wint.
Morgen naar Lissabon.
De link naar de Garmin track


4 reacties

 • Godfried Meijer

  Mooie prestatie! Zeker een goede avond gehad na de overwinning van Portugal! Succes met de laatste lootjes! Godfried

  • Peter

   Ik kijk in het restaurant van de camping maar de Portugezen zijn niet heel enthousiast, het kan komen door het uitvallen van Ronaldo

 • Godfried Meijer

  Ben benieuwd waar je nu tv zit te kijken. Portugal heeft het moeilijk maar het staat nog 0-0. Arme Ronaldo, had hem graag langer zien spelen.