Dag 17: Talavera de la Reina naar Orellana la Vieja

Gisteren was het bewolkt en daardoor was de maximum temperatuur niet erg hoog. Vanmorgen geen wolkje aan de lucht en niet veel wind dat wordt dus zweten vandaag en geregeld stoppen.
Ik had al verwacht dat vandaag geen vlakke rit zou worden en dat was snel duidelijk rond 10:00 had ik er al meer dan 800 hoogte meters op zitten maar het was prima te doen met stijgingspercentage van 6%.
Met dat klimmen krijg je wel waar voor je geld qua uitzicht het staat hier vol met olijfbomen zover je maar kan kijken. Uiteindelijk 4 keer ruim 800 Meter aangetikt maar weer met een fantastisch uitzicht. Rond een uur of 2 ging het bergafwaarts (letterlijk) voor zo’n 35 km dwars door een naaldbos waar je door de hitte (45 Graden plus) de hars kon ruiken daarna werd het vlak en had ik uiteindelijk ruim 1850 hoogte meters gemaakt.
Ik had als eindbestemming Orellana la Vieja, daar was ik in 2009 al een keer geweest toen was de camping dicht en heb ik op het strand wild gekampeerd, het is nu juli dus… nog steeds dicht, maar deze keer was er wel een hotel open dus daar een prima kamer gevonden.
De link naar de Garmin track