Dag 15: Dagje Madrid

De route mag ik dan wel goed hebben voorbereid, dagje Madrid heb ik dus niet voorbereid dus eerst maar eens de top 10 attracties van Madrid opzoeken en dan de fietsroute.
De camping ligt ongeveer 15 km ten zuiden van het centrum de mensen van de camping vertelde me dat er een fietspad was langs de rivier (Rio Manzanares). Het was weer even puzzelen hoe ik bij de rivier moest komen maar eenmaal daar aangekomen was er een fietspad dat, hoe dichter je bij het centrum komt, hoe mooier het werd. Uiteindelijk ben ik naar het noorden gefietst en van af daar door het centrum terug naar het zuiden. Ik kan de top attracties afvinken: Palacio Real, Almudena Kathedraal, Parque del Buen Retiro, De Puerta de Alcalá, Puerta del Sol, Paseo de Recoletos, Plaza Mayor en het stadion van Atletico Madrd.
Totaal toch weer bijna 50 km gefietst, maar rondlopen in Madrid zou met die hitte ook geen pretje zijn, met de fiets heb je altijd nog rijwind.
Terug op de camping nog even wat klein onderhoud aan de fiets gedaan (schroeven natrekken, wat schoonmaken, banden en remmen controleren en ketting oliën.
De rest van de dag lekker in en bij het zwembad gelegen en morgen gaan we weer verder voor de laatste etappes naar Lissabon.
De link naar de Garmin track


2 reacties

  • Jelle

    Hi Peter,
    Die tapas dat klinkt aantrekkelijk! Je hebt weer aardig wat van je bucket list afgevinkt zo te lezen. Je gaat als een speer, Mooie foto’s, en een mooi landschap met die olijfbomen, En lekker die radler? Groet, Jelle

    • Hallo Jelle, die ijskoude Radler van tap dat bevalt me wel en wordt ook heel veel gedronken. Morgen kijken hoe dat in Portugal is.